Theodor och det tomma glaset – Skrivpuff 7 augusti

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Skriv en text inspirerad av följande mening:
Theodor höll blicken fastnaglad på det tomma cola-glaset.

Han hade just fått reda på det. Inte för att det vår någon dålig nyhet, men det kändes ändå omtumlande.
Han hade gått till det lilla gatuköket för att få vara ifred med sina tankar, så här på förmiddagen var det nästan aldrig någon som satt där inne vid de slitna borden. Annat var det på kvällarna då den trånga lokalen fylldes av stojiga ungdomar med målbrottsröster och ideligen ringande mobiltelefoner.

Medan han stirrade på glaset gled minnena förbi. Han tänkte på hur han och Anneli träffats på fabriken där de båda fått jobb strax efter att de slutat skolan. Han tänkte på åren som gått, hur de runnit iväg och livet liksom bara passerat medan de varit upptagna med vardagen. Men någon hade visst sagt att det var just de dagarna, de som passerar förbi, som är livet.

Nu var fabriken nedlagd, Anneli borta och ensamheten allt mer påtaglig. Det var bara minnena kvar. Han höll blicken fastnaglad på det tomma cola-glaset medan han försökte smälta nyheten. Hans enda dotter skulle komma hem, hade tröttnat på livet i storstan. Men hon skulle inte komma ensam.

Hur skulle det gå att återigen dela hemmet med någon annan, han som just vant sig vid att bara ha sig själv och katten att prata med. Men visst var de välkomna, hans dotter och den lilla. Han hade blivit morfar.

 

*Min blogg handlar om mig och mitt liv, men just den här texten är helt fictiv (”påhittad”). Jag har jobbat i vården i mer än 40 år och tagit del av många människors livsberättelser. Texten är inspirerad av berättelser från livet, men inte av något speciell persons livsberättelse.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Theodor och det tomma glaset – Skrivpuff 7 augusti

 1. Grå Papegoja skriver:

  Bra! Ser honom framför mig.

 2. Kalle Byx skriver:

  Fint skrivet.

 3. Ethel skriver:

  Svårt läge. Vill han eller inte? Men glädjen över att vara morfar övertygar.

 4. Piedra skriver:

  Bra och trovärdig text! Den inspirerar till mer läsning.
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *