Inspirerad av en bild – Skrivpuff 25 september

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Skriv en text inspirerad av följande bild. Du bestämmer själv hur trogen bilden din text ska vara.

Allt ska gå så snabbt. Vem har tid idag att skriva brev och vänta på svar. På dejtingsajterna tar relationer slut innan de ens börjat och många har flera på gång samtidigt för att vara säkra på att inte förlora tid. Men till vilken nytta?
Om man ändå träffas i världen utanför nätet så blir man ofta besviken. Man har gjort sig en bild, men sällan gett sig tid att lära känna människan på andra sidan skärmen.

I min ungdom hade jag en lång relation som huvudsakligen utspelade sig per korrespondens. Visst, vi träffades, förlovade oss och flyttade ihop. Men hans livssituation var sådan att han vistades borta långa perioder.

Vi skrev långa brev varje kväll, väntade inte på svaret från den andre. Det tog ju några dagar för ett brev att komma fram. Men vi delade allt väsentligt i den vardag vi så sällan delade rent faktiskt.

Nu har jag en annan relation, så olik den då, för länge sedan. Men ändå finns det likheter. Det finns en potential i långsamheten, i att inte något brådskar.
Idag, med mail, är det nästan som att prata med varandra i realtid. Men i det skrivna ordet finns en eftertanke. Den eftertanke som lägger grunden för något hållbart.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inspirerad av en bild – Skrivpuff 25 september

  1. Ethel skriver:

    Håller med. Det skrivna eftertänksamma brevet som skickas med ”vanlig” post och som man sen väntar på svar… romantik på något sätt. Samtidigt är det bra med nya tekniken. En blandning kanske är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *