Ett par dagar i vänskapens tecken

Vi hade pratat om det så länge, men det hade inte blivit av. Jag har varit hos henne i Västerås ett par gånger men hon hade inte varit hos mig i stugan. Förra året när jag firade min födelsedag blev hon sjuk och kunde inte komma. Men nu äntligen blev det av.

Jag mötte upp inne på Centralen och till sist kom tåget inrullande på spår 7. Det var fordonsfel och därför försenat. Men den som väntar på något gott…

Vi började med en tur på stan. En specialaffär för knappar skulle besökas och lite lunch skulle ätas. Vi skulle också handla till middag och frukost nästa dag.

Inne i en av alla dessa luxuösa innerstadsgallerior blev jag bjuden på en utsökt lunch och ett glas rött.

20160922_114227Vi hann titta på lite av varje, dricka kaffe och te och avslutade sedan med ett besök på Hemköp i bottenvåningen av Åhlens.

Det var en lite småkylig, mulen dag så vi slog oss ner inomhus och pratade. Vi jobbade ihop en gång i tiden och känner varann rätt väl. Medan vi pratade packade jag upp presenter. Katterna hade fått en låda med Sheba paté, jag fick en fin lykta i form av en uggla och en burk med mitt favoritté, Lapsang souchong.

Framåt kvällen blev det dags att laga middag, torskrygg i ugn enligt ett recept från R:s mamma. Jag har ätit det hemma hos henne och nu bett att hon skulle lära mig tillaga denna fantastiska rätt.

p1000571

När vi ätit färdigt fick Kingston och Lucas också smaka lite. De fick ikläda sig rollen som tjänstefolk och utföra grovdiskningen.

20160922_201002
Även trevliga kvällar tar ju slut och till sist blev det läggdags. Vi var alla trötta och somnade utan problem.

På morgonen, efter frukost, tog vi en promenad i skogen och ner mot Flatensjön. Det hade blivit väderomslag och solen sken och det var en helt annan luft än dagen innan.

p1000575p1000576p1000578p1000581p1000587p1000589p1000590p1000591Naturen bjöd på mängder av färger och luften var klar och frisk. Det blev en stund då jag fick möjlighet att samla på mig en skvätt tranquilpoäng, något som verkar behövas framöver. De flesta blev jag dessvärre av med ganska omgående då min dörr fick för sig att inte gå att låsa. Problemet löstes av en snäll granne, men måste få en mer permanent lösning framåt våren. Med andra ord, ett och annat behöver ses över, renoveras och bytas ut här i stugan.

Vi kom i alla fall iväg in mot stan och på vägen stannade vi till vid pizzerian i Skarpnäck. Deras pizzor är värda att prova. Jag har varit där några gånger varit lika nöjd varje gång.

20160923_160938Vi tog T-banan in till stan, var och tittade på lite kläder och satte oss sedan på Starbucks på Centralen medan vi väntade på tåget.

Jag gick sedan ner till Coop och handlade lite saker och åkte tillbaka till stugan. Hann lagom med bussen, den går en gång i timmen, och väl hemma ägnade jag mig åt att vila, lyssna på och skriva mail.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett par dagar i vänskapens tecken

 1. Gunnar skriver:

  Underbart med sådana vänner! Vilken härlig dag ni fick. Visste inte att det fanns en knappaffär där. Var ligger den?
  Hoppas att du har lika fint väder som vi har här i Karlstad idag

  • Kraka skriver:

   Nja, beror ju på vad du menar med där. Den ligger inte i Skarpnäck, den ligger på Kungsgatan, höger sida om man går från Hötorget ner mot Stureplan.

   Vädret har varit lite växlande här, men uppehåll i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *