Vilket som – Skrivpuff 24 oktober

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Det är vilket som säger jag och undviker därmed att ta ställning. Kanske är det för att det inte är viktigt för mig, men det kan lika gärna vara för att jag vill undvika en onödig konflikt.

Vill du ha kaffe eller te frågar han och jag svarar, det är vilket som. Jag tar samma som du. Egentligen vill jag helst ha kaffe, men det är inte så viktigt.

Måste du vara ledig i helgen? Mjo, det behöver jag ju. Men jag svarar ändå nej, det är vilket som, och åker på ännu en arbetshelg. Jag vill inte ha den konflikten eftersom den tar mer energi än en ledighet ger.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vilket som – Skrivpuff 24 oktober

  1. Irrbloss skriver:

    Å fy vilken sits! Känns som att någon utnyttjar konfliktens baksidor… Hoppas ’jag’ hittar mod att sätta emot, eller ett nytt jobb. Rätt vanligt det här… Bra skrivet!

  2. Ethel skriver:

    Du beskriver vardagliga och inte så lätta konflikter. Ibland orkar man inte ta strid. Bra skrivet.

  3. Grå Papegoja skriver:

    Det kan vara känsligt det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *