Thank you for the music

Musik har alltid haft en framträdande roll i mitt liv. Jag har varit på mängder av livekonserter och sett många artister uppträda. Igår hade vi turen att få inte bara en, utan två, fantastiska musikupplevelser.

Vi befinner oss alltså i Göteborg med anledning av att Paul Simon uppträdde på Scandinavium igår. Han, och hans musiker, bjöd på en över två timmar lång konsert med mängder av fantastiska låtar.

20161022_221652
Som avslutning var det bara Paul Simon inne på scenen, bara han och en akustisk gitarr. Han spelade Sound of silence.

Efter konserten gick vi iväg för att ta en öl och hamnade på den irländska puben The Dubliner. Det var verkligen fullt där och det gick inte att ta sig in längre än alldeles innanför dörren, men nära baren. Vi beställde varsin öl och till sist hade vi också varsin stol. Det kändes som relativt dåliga platser, men de fick duga.

Plötsligt dök det upp en duo med fiol och banjo. Det visade sig att våra dåliga platser var de allra bästa och vi fick njuta av Medea, som duon kallar sig, på nära håll. Fantastiskt duktiga killar.

20161022_233325
Vi stanade kvar och lyssnade på dem tills de spelat färdigt för kvällen. Hade kunnat lyssna på dem ännu längre om det bara funnits möjlighet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Thank you for the music

  1. Pingback: Kviberg & Göteborg – Dag 2 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *