Kviberg & Göteborg – Dag 2

Fri sovning och en lång morgon/förmiddag. Jag fixade kaffe åt oss och F gick till den närliggande affären för att köpa något att äta. Men de hade bara två, mindre fräscha, kycklingbaguetter så han kom tillbaka utan. Lite senare skickade jag ner honom till receptionen för att köpa varsin kexchoklad.

Efter dusch och påklädning var vi på väg. Strax före klockan 14 landade vi in på Pizzeria Regementet. Platsen Kviberg har tidigare varit regemente mellan 1895 och 1994 och en del av Göta artilleriregemente. Byggnaderna har stort militärhistoriskt värde och är statligt byggnadsminnesmärkta. Vill du läsa mer om Kviberg kan du klicka på länken.

Mexicana

När vi ätit klart tog vi spårvagnen in till Centralstationen och gick först till affärerna i Femman i Nordstan. F hade ett ärende på Webbhallen och sedan kollade vi runt lite. Jag köpte en liten väska och en blus.

Sedan promenerade vi upp till Avenyn och kollade i skyltfönstren. Det var varmt och vi kände för att vila lite inför kvällen då vi planerat att gå på den irländska pub vi varit på för några år sedan. Troligen har den bytt ägare för den har ett annat namn nu och heter Irish Embassy Downtown.

Vi åkte hem och ”tuppade” en stund. Det var skönt med en kort sovning. Jag sov bara 27 minuter, F sov lite längre.

Innan vi klädde oss och åkte tillbaka in till stan drack vi lite, jag drack vin och F drack öl. Sedan traskade vi iväg till spårvagnen.

På vägen ut träffade jag den katt jag såg utanför vandrarhemmet redan på natten när vi anlände. Nu satt den på golvet utanför receptionen.


Det var fullt med folk på puben, men efter en stund lyckades vi hitta ett bord utomhus där vi satte oss.

Jag fortsatte med vin och F med öl. Med tiden började vi fundera på att äta något, klockan var runt 22:30, men då skulle köket stänga så vi fick nöja oss med ett par påsar chips. Jag tycker nog att om man har öppet till klockan 05:00 på morgonen så ska man ha ett öppet kök i alla fall till midnatt. Men så var det alltså inte.

Vi hann gå upp en stund på övervåningen där en duo underhöll. Det var fullt ös och trevlig stämning.

Klockan var rätt mycket när vi bestämde oss för att gå hem. Vi gick först upp till MacD och köpte varsin burgare och jag också en kopp kaffe. Sedan gick vi ut och väntade på spårvagnen som skulle ta oss till Kviberg.

Väl hemma åt jag min hamburgare, jag hade sparat den i påse för att slippa balansera den i handen. Kaffet däremot drack jag redan i väntan på spårvagnen.

Tråkigt nog hade jag fruktansvärt svårt att somna, jag låg och vred mig osh hade en hemsk hosta som det tog flera timmar innan den gick över. Suck!

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kviberg & Göteborg – Dag 2

 1. znogge skriver:

  Bortsett från hostan så lät det som en bra och trevlig dag! Imponerande att ni klarade er på bara var sin kexchoklad till frukost. Det hade jag aldrig gjort men nöden har ingen lag 😉 Märkligt att köket stängde så tidigt med tanke på den generösa öppettiden.

  God lördag nu!

 2. Ingrid skriver:

  Kaffe så sent på kvällen kan vara lurigt påstås det.
  Annars verkar ni ju ha haft en fin och innehållsrik dag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *