EFIT – Ett Foto I Timmen – 24 april

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress
https://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 24 april hittar du här.

En till att börja med en vanlig onsdag, men med i alla fall ett unikt inslag.

Klockan 6-7: En stor balja kaffe inledde dagen.

Klockan 7-8: Packade en väska med det som skulle med till simhallen.

Klockan 8-9: Ute på gården var det grått och kallt. Som vanligt denna vår. Vinterklädd och frysande gick jag mot T-banan.

Klockan 9-10: Framme vid Rådhuset klev jag av T-banan och gick till Kronobergsbadet. På vägen in var det en kärring som slängde upp dörren jag skulle in igenom. Som tur var hade jag handen lite framför kroppen, annars hade jag fått dörren i huvudet och man hade högst troligt fått ringa efter en ambulans åt mig.
Om ni tror att hon bad om ursäkt så tror ni fel. Hon skrattade åt mig och tyckte det var roligt att hon skadade mig. Jag har fortfarande ont i handen, ett dygn efteråt. Suck! Det finns verkligen onda människor.

Klockan 10-11: Efter simningen åkte jag till Kista eftersom mitt nästan nya lås gått sönder. Men inte fick jag byta det, det var ju använt och då kunde det inte reklameras. Suck igen! Blev tvungen att köpa ett nytt. Lås är inte billigt precis.

Klockan 11-13: Lyssnade på ljudbok medan jag åkte hem, packade om i väskan och åkte tillbaka till Rådhuset. Nu för att delta i en timme streetdance.

Klockan 13-14: Var med på en lektion i streetdance. Ni får en titt i min packade väska eftersom jag inte orkade fråga om jag fick fota, och publicera, bilder från lektionen. Hade förmodligen fått ett nej.

Klockan 14-15: Tog en drink… Nej, jag skojar. Det var iste med smak av mango-passionsfrukt. God, men i sötaste laget.

Klockan 15-16: Åkte till bibblan vid Telefonplan och pluggade en stund. Först satt jag utanför studierummet och bara vilade. Jag var extremt trött. Så här i efterskott har jag insett att jag inte sovit mer än strax över 5 timmar så det var väl inte så konstigt.

Klockan 16-17: Gick ner mot Mobilgatan för att få en mätvisning. Vi var fyra lägenheter som var kallade till mätvisning klockan 17:00.

Klockan 17-18: Traskade runt och mätte väggar och kollade runt. Utsikten genom fönstret mot gården. Man fick inte gå ut på balkongen eller öppna fönster. Bara titta ut genom fönstren.
Jag hade hoppats att det var högt nog att se längre, men det gjorde man alltså inte. Kanske kan man se bättre från taket. Men det visar sig om ett år ungefär. Det var i alla fall fritt läge och bra avstånd till den andra balkongen på sidan. Jag hoppas att föreningen kommer att ta beslut om bygglov för inglasning. Annars måste jag näta in balkongen. Det är lag på att ha nät om det är 5 meter eller mer ner till marken. En bra lag tycker jag. Man vill ju inte att pälsklingar ska ramla ner och slå ihjäl sig.

Klockan 18-19: Gick till Krubb efter visningen. Pommes och dipp. Rött vin till det.

Klockan 19-20: Styrelsemöte på zoom. Fick det inte att fungera på min nya mobil och det slutade med att jag lyssnade på de andra via zoom och kommunicerade via vår gemensamma whatsapp. Det fungerade över förväntan. Ordförande höll koll på vad jag skrev och läste upp det för de andra.

Klockan 20-21: Beställde ett glas vin till och ostbågar. Det var skönt att sitta där, jag gillar verkligen Krubb.

Klockan 21-22: Åkte hem och tog rulltrappan från T-banan hemma i Husby.

Klockan 22-…. Hade tänkt dricka kaffe, men ändrade mig och efter mina tandvårdsrutiner gick jag och la mig. Drog täcket över mig och lyssnade på ljudbok tills jag somnade.

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2024, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 24 april

  1. Efwa skriver:

    Kikar in på din dag. Vad mycket du hunnit med.
    Jag fick inte heller upp mina bilder igår men nu är de på plats.

    • Kraka skriver:

      Mmm… hunnit en del och ännu mer finns att göra. Tycker aldrig jag ligger i fas. Nu ska jag i alla fall sova (klockan är över halv två på natten) för imorgon ska jag jobba igen.

  2. Ingrid skriver:

    Det är alltid roligt att följa din dag i bilder!
    Mätvisning var ett nytt uttryck för mig. Har du ett lägenhetsbyte på gång?
    Ha en skön kväll!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ah, du har missat att jag ska flytta nästa år. Till Telefonplan.
      En mätvisning innebär att man får komma in i sin lägenhet på ett tidigt stadium och kolla runt och mäta. Det är bara råytor och helt oinrett, men man får ändå en känsla av hur det kommer att bli.

      Kram

  3. Micke skriver:

    Det hanns med väldans mycket där! Mätvisning var ett nytt ord för mig med, men läste i kommentaren vad det innebar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *