Välkommen älskade måndag, men sedan blev det tisdag

Började med att försova mig och blev tvungen att ställa in mitt besök i simhallen. Men det blir fler tillfällen den här veckan. Jag behövde helt klart sova och det blev ändå inte mer än 7 timmar och 19 minuter.

Morgonkaffe, senare lite frukost med ostmackor på knäckebröd. Nu är det inte mycket kvar av osten jag köpte på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Har skrivit upp ost på min inköpslista till morgondagens tisdagsshopping.

Det var trögt att komma igång, satt länge med benen högt. Trots att jag visste att jag hade en hel del som skulle göras.

Slutligen tog jag tag i dagen…

Klädde mig och gick iväg för att hämta ett paket. Det visade sig vara väldigt stort och otympligt, var tvungen att stanna flera gånger på vägen hem och vila mot staket och liknande och göra omtag. Men hem kom jag.

Har pratat om det i flera år, att jag borde ha en bakmaskin i stugan. Nu har jag äntligen kommit till skott. Ska provbaka lite här hemmahemma, kanske nästa vecka när jag har mer tid. Eller… när har jag någonsin ”mer tid”. Suck!

Hann läsa igenom instruktionsboken och kolla på de olika recepten innan det var dags att byta om. Ja, jag blev till och med lite sen. Men hann precis i tid med bara ett par minuter på minuskontot. Vi skulle ses klockan 17:00.

Bytte från T-banan till Tvärbanan vid Solna och gick av vid Valla torg. Sedan är det inte så långt att gå upp till Årsta torg och restaurang Hjälmaren där jag skulle träffa H…..t och B…e.

Jag hade inte ätit på hela dagen, inte sedan frukosten med ett par knäckemackor så jag beställde vitlöksbröd med tsatsiki som förrätt. Till det ett glas rött.
Vi beställde sedan varmrätt. H åt fisk och B och jag varsin Biff Rydberg.

Biff Rydberg är en av mina favoriträtter. Det är verkligen spännande att se hur olika den rätten kan serveras.
Varken jag eller H hade träffat B på länge, för mig var det väldigt länge. Det fanns mycket att prata om.

H och jag beställde glass till efterrätt, jag med kaffe till. B valde kaffe och en Grönstedts. Maten var som alltid väldigt god. H och jag äter ju där lite då och då.

B och jag gjorde sällskap hem. Han bor också i Husby, men i en annan del. Vi skiljdes åt utanför T-banan och jag gick hem.

Försökte ringa F, som jag lovat, men han sov nog redan. Sedan gick jag och la mig eftersom jag skulle upp sjukt tidigt. Skulle jobba från sju och då behöver jag gå upp 4:15 och eftersom jag gillar att snooza ljuder alarmet 4:00.

Tisdagsmorgonen innehöll kaffe och knäckemackor. Min vanligaste frukost tror jag. Kanske blir det mer mjukbröd nu framöver…

På vägen till jobbet köpte jag två bullar. den ena åt jag till kaffet innan jag började jobba, den andra på fikarasten. Det var tur att jag haft dessa bullar för lunch åt jag cirka 15:10, innan jag skulle sluta 15:30. Fast det gjorde jag inte, klockan var över fyra innan jag var klar att gå.

Precis som jag blivit lovad fick jag en annan patient än jag haft mina senaste fyra passen. På gott och ont. Kan inte berätta detaljer, förstås, men det visade sig att jag kände patientens föräldrar och det blev rätt känslomässigt jobbigt även för mig. Intensivvård är en balansgång på den tunna tråden mellan liv och död och precis som patientens mamma sa till mig så är det fel att föräldrar ska begrava sina barn.

Var så trött att benen nästan inte bar mig på vägen hem. Jag klädde av mig och bäddade ner mig direkt då jag kom hem. Hade alarmet på för att åka på tisdagsshopping. Men jag kollade på min lista och bestämde mig för att jag kunde vänta till nästa tisdag. Jag har mat och skulle kunna komplettera med något pålägg imorgon.

Fortsatte vila en stund till och gick sedan upp och gjorde kaffe. Ringde F och pratade en stund. Men han skulle sova strax.

Satte mig sedan för att ”baravara” en stund. Gjorde mer kaffe och tittade på senaste Muren. Det visar sig om jag kommer kunna sova inatt, sena tupplurar r inte alltid nattsömnsfrämjande. Imorgon har jag många saker på gång, varav en mycket spännande.

Årets första Tussilago som jag ser i år.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Välkommen älskade måndag, men sedan blev det tisdag

  1. znogge skriver:

    Så skönt att du fick bytt patient för det måste kännas lite konstigt när det är någon man delvis känner eller har en koppling till. Kan dock förstå att det år sådant som händer men desto bättre när det går att lösa.

    Vilken bra kväll det blev och en kväll i trevligt sällskap. Jag tror faktiskt aldrig att jag har ätit biff Rydberg medan Husse har valt det några gånger.

    Förstår om du känner dig trött så nu hoppas jag att du sover som bedövad i natt.

    Kram och sov gott!

    • Kraka skriver:

      Nej, det var ju inte så att jag bytte bort en patient jag kände, utan tvärtom. Men jag visste inte att jag kände familjen i morse, det var andra orsaker till att jag ville byta. Vissa patienter orkar man inte ha pass efter pass. Av olika skäl, ibland fysiska (stora tunga) eller av psykologiska.
      Det var snarare så att det kändes som men ynnest att få medvandra vid sidan när patienten avslutade sin jordiska tillvaro. Men sorgligt förstås.

      Tack och kram

      • znogge skriver:

        Då missförstod jag dig där. Kan förstå att vissa patienter kan vara tunga att orka med av olika skäl och då måste det vara bra att kunna byta. Att det är sorgligt det förstår jag mer än väl.

        Kram och sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *