Selfie – Krogen

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om krogen.

 

1. Den rätten äter jag aldrig hemma men gärna på krogen:

De flesta rätter skulle jag nog vilja påstå. Jag gör sällan komplicerade saker som plankstek hemma. Inte heller Biff Rydberg, eller fiskgrytor. Även om jag skulle kunna så blir det inte av när jag är hemma. Jag äter mest mackor hemma och i matlådan blir det olika storkok.

2. Sån är jag som kroggäst:

Är sällan missnöjd med maten, men kan bli väldigt irriterad på servicen. Speciellt om de visar att de ignorerar mig för att jag är ute och äter i endast eget sällskap.
Men det har blivit bättre på senare år, det är numera accepterat att kvinnor går ut själva utan sällskap.

3. Den ”importerade” maten är en favorit:

Jag är väldigt förtjust i kinamat. Och ja, jag vet att vår svenska kinamat skiljer sig från den man äter i Kina. Men jag gillar den ändå. Speciellt friterade räkor med sötsur sås.

4. Den ”etniska” menyn upptäckte jag senast: 

Kan inte komma på att jag upptäckt någon ny etnisk mat. Jag har nog prova de flesta olika varianterna som finns att äta här i Sverige.

5. Favoritpizzan! 

Tycker om pizza med köttfärs och ett stekt ägg. Men jag äter de flesta, jag kanske alla, pizzor utom inbakade.

6. Så tänker jag kring dricks:

Jag ger dricks när jag känner för det. Skäms inte för att trycka på 0-knappen på de där färdiga varianterna. Det är väl snarare så att förr rundade jag av uppåt i baren, nu blir det beloppet istället.

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Selfie – Krogen

  1. Micke skriver:

    På krogen kan jag mest bli irriterad på besökare som inte kan sköta sig utan berusar sig så mycket de kan på kortast tid möjligt.
    Maten brukar ju vara fin de få ggr vi går på lokal varje år.

    Lite dricks är ju helt ok om man är nöjd. 🙂

    Ha en fin kväll Kraka.

  2. Znogge skriver:

    Hmm… Tyckte jag kommenterade här men tydligen inte.
    Oavsett hur stort sällskap man är eller om man bara är en person så har man självklart rätt till samma service. Det gäller dessutom oavsett om man är man eller kvinna. Om jag inte är nöjd så säger jag till på ett vänligt sätt. Det kostar för mycket för att inte påtala eventuella brister. Sedan tycker jag i och för sig att det är sällan det händer. Dock har vi råkat ut för att maten inte varit speciellt varm och då säger jag alltid till.
    Pizza är min favoriträtt så det blir det en del. Jag skulle kunna äta alla men jag har mina favoriter. Pizzor med ananas och banan väljer jag aldrig utan gärna en med parmaskinka, svamp och rucola.
    Dricks ger vi om vi är nöjda men om vi beställer via en app då brukar vi inte lägga på något extra.
    Önskar en god fredagskväll nu!

    Kram

  3. Kinamat är gott nästan jämt – och godare i Sverige än de (turist)menyer jag fick när jag var i Peking … men när jag ätit med folk som talar kinesiska blir det andra grejer! Hade en kines som chef en period, det var en fröjd att luncha med honom. Frågade alltid vad jag ville ha och jag svarade alltid samma sak: kinesiskt. Varpå han undrade vilken rätt jag var sugen på. Och jag svarade alltid samma sak: Du väljer, jag äter.

    • Kraka skriver:

      Jag äter lite då och då på kinarestaurang, men även att jag köper hem friterade räkor. Kanske kan vara en tanke inför kvällen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *