Julen närmar sig

Igår var jag inne i Stockholm. Jag hade en tid för keratinbehandling och när jag var klar tog jag T-banan till en specialaffär för att köpa en julklapp till mannen nära mitt hjärta. Jag hade tur och hittade det jag funderat på att köpa nästan alldeles innanför dörren. Det var helt full med folk och väldigt skönt att slippa stå i kö för att fråga och sedan i kö igen för att betala och slutligen i kö för att slå in paketet. Nu slapp jag ju i alla fall steg ett av dessa tre köupplevelser.

Alldeles i närheten finns en Body shop och jag smet in där och köpte några saker jag planerat att köpa, hade en rabattkupong sedan förra köpet och kände att jag ville passa på. Förbrukningsartiklar kan man alltid lagra, de går åt förr eller senare.

Jag funderade på att äta lunch, men jag hade ett ärende i Solna och vid lite koll med personen i fråga insåg jag att jag knappast skulle hinna. Istället blev det T-banan direkt till Solna, eller direkt är väl bara in my dreams, för jag blev ju tvungen att byta på T-centralen. Hur mycket folk som helst.

När jag fått mitt ärede ordnat och två koppar kaffe var det dags att åka hem. Jag hade haft tur när jag kom till Solna och kommit med en buss inom en eller två minuter. Nu var turen den motsatta. Bussarna skulle gå med åttaminutersintervaller. När jag väntat en kvart tog jag en annan buss, en som landade i Solna centrum på andra sidan.

Eftersom jag inte ätit och planerade en kväll på SATS insåg jag att mat var en bra idé. Man kan inte leva på några knäckemackor till frukost och en saffransbulle till lunch. Jag gick in på gatuköket som bär Korv-Ingvars namn. Där åt jag en tunnbrödsrulle.

När jag kom hem tog jag det lugnt en stund innan jag packade träningsväskan och gav mig av. Petter hörde av sig och vi bestämde att ses efteråt.

Efter 50 minuter träning och efterföljande dusch var det skönt att slå sig ner med ett glas rött och lite tilltugg.

20161213_210814Vi tog sedan T-banan hem till Husby. Det var så halt ute att det där med att gå till fots var fullkomligt uteslutet.

Innan jag somnade skrev jag ett mail och började titta på ett avsnitt Jack Taylor på Netflix. Men det dröjde inte länge innan jag kände att det var dags att sova. Gjorde att försök med ljudbok, men somnade genast ifrån den.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Julen närmar sig

  1. Ingrid skriver:

    Så klokt att åka kommunalt när det är halt!
    Ha en fin fortsättning på veckan.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *