Olivolja, socker och kaffe

Som många av er vet läser jag en folkhögskolekurs i Ekofilosofi. Det är spännande, inte minst för att det är så annorlunda mot min vanliga vardag, men också för att jag träffar människor som lever och tänker helt annorlunda än jag. Det är nyttigt att ta del av andras världsbild och reflektera över sin egen.

Sist vi hade studieträff på skolan avslutades lördagens föreläsning om hur vi ska skapa ett hållbart samhälle med att vi skulle göra egen duschtvål. Eller tvål är väl inte rätt ord, men ett slags rengörings- och peelingmedel.
Vi fick blanda olivolja med antingen strösocker eller salt, om man ska rengöra ansiktet ska man använda florsocker. Den som ville kunde också blanda i kaffe, kaffesump har ju ett välkänt användningsområde just för hudvård. Där kunde jag faktiskt ge en förklaring till hur det verkar, rent medicinskt alltså. För det gör det även utvärtes, koffeinet påverkar fettembolismen och är verksamt mot celluliter.
Olivolja luktar ju ganska illa och därför droppar man i eterisk olja, jag valde pepparmint. Sedan var jag nöjd och tog med min mugg till mitt rum för att använda nästa morgon.

Jodå, jag duschade med blandningen av ovanstående ingredienser. Jag kände mig inte ren och luktade inte gott. Alla andra verkade däremot nöjda med sitt fantastiska duschrengöringsmedel. När jag sa att det inte var något för mig tittade man förvånat på mig och undrade varför. Jag undvek att svara på frågan för jag kunde inte med att säga som det var, att jag tyckte det var äckligt att smeta in sig med en blandning av olja och socker. I fortsättningen får det bli det jag köper på Body shop, apoteket eller i någon annan affär.

20161218_182724

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *