Men var ska jag bo

Det finns många fenomen i det moderna, kapitalistiska, köp- och säljsamhället som man kan störa sig på.
Man ska hela tiden shoppa, köpa nytt och kassera det gamla. Nytt kök, nytt badrum, nya kläder, ny bil, ny relation och ny lägenhet.

Jag får ofta med posten, gammelpost i pappersformat, brev med meddelanden från olika mäklare att man har en intresserad köpare som vill ha min lägenhet. Kan vi bestämma en tid för värdering?

I början ringde jag alltid upp dessa mäklare och förklarade, i början tålmodigt och sedan allt mer irriterat, att jag inte alls har för avsikt att sälja min lägenhet och flytta. Det är faktiskt mitt hem. Numera orkar jag inte ens bemöta floden av erbjudanden att få min lägenhet såld.

Hela den här idén utgår från att man ska tjäna pengar. Mäklaren tjänar på att sälja objekt och när det inte finns några att sälja försöker man få tag på något genom att tjata ut den som redan bor där.

Igår blev jag uppringd av en mäklare som ville komma och värdera min lägenhet och just ringde för att vi skulle bestämma en tid, gärna så snart som möjligt.
Jag sa att det inte var aktuellt att sälja och fick då till svar att hon ändå ville komma och göra värderingen eftersom jag ju då kunde ändra mig och vilja sälja.

Jag svarade lite bryskt:”Det är inte aktuellt! Ha en fortsatt bra dag!” sedan tryckte jag bort samtalet. Hade verkligen ingen lust att tjafsa med en människa som inte alls förstod vilket enormt integritetsövertramp det är att ringa upp folk för att de ska flytta ut ur sitt hem för att ett mäklarkontor ska tjäna X antal tusenlappar.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *