Sista helgen med gänget

Som de flesta som läser min blogg vet så läser jag en folkhögskolekurs på Hola folkhögskola i Prästmon i Ångermanland. Ekofilosofi.

Den här helgen har vi gjort en studieresa till Solberg i Undrom. En resa mest för att få miljöombyte eftersom det var vår sista gång vi träffades. Kursen är inte slut ännu, vi har en distansperiod kvar. En period med diskussioner via Itslearning, en studieportal som många folkhögskolor använder sig av.

Solberg erbjöd B&B, bed and breakfast. Övrig mat lagade vi tillsammans. Vi bodde tillsammans i ett av husen och jag lyckades även den här gången hitta ett enkelrum.


Det var otroligt vackert och välgörande för själen. Dessutom hade jag haft turen att redovisa mitt egna arbete redan på skolan, vi hann med två redovisningar på förmiddagen innan det var dags att åka.

Trots att alla valt olika ämnen fanns det många likheter i diskussionsfrågorna. Ämnet jag valt handlade om infrastruktur med titeln: Infrastruktur – vägen till himmel eller helvete?

På lördagen, efter lunch, hann vi med en promenad. Jag trodde det skulle vara en promenad på vägar, men det var en vandring på en pilgrimsled till kyrkan. Dessutom gick vi samma väg tillbaka. Jag hade absolut fel skor på mig för den terrängen. Men nu var det så det blev.

Efter både skriftlig och muntlig utvärdering av kursen avslutade vi med att vår lärare läste en del textutdrag av Elisabet Hermodsson. Hon avled i torsdags.
Under min tid på Fjellstedtska skolan lyssnade jag mycket på hennes visor, i synnerhet Vad gör vi med sommaren kamrater.
Den finns på youtube: https://youtu.be/ec9CsU-kUOk
Missa inte all klicka fram och lyssna på den!

Det blev en del kramande när vi sa hej då. För innerst inne vet man väl att vi kanske aldrig ses igen även om man alltid säger att vi ska träffas. I alla fall inte som grupp.

När alla rest hem gick jag till mitt rum på skolan som jag hyrt. Det är samma rum som den allra första gången jag var på skolan. Har haft olika rum de gånger jag bott på skolan.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *