Helgutflykt – 2

Det har varit en kall vår. I och för sig inget ovanligt, det har varit långa, kalla vårar de senaste åren som sedan kompenserats med långa sköna höstar. Men att stå och frysa vid en valborgseld bara för sakens skull var inget jag kände för. Istället gjorde jag och min son en utflykt på dagen. Det var sol och kunde nog varit varmt om det inte blåst. Men i vart fall kunde vi sitta ute och dricka kaffe.

Vi åkte till Taxinge slott. Där har man, enligt egen utsaga, norra Europas  största kakbord. Alldeles oavsett sanningshalten beträffande sin storlek har man mängder med godsaker att välja bland. Det är heller ingen risk att man äter för mycket eftersom det är ett dyrt ställe att inta sitt kaffe med tilltugg på.


Vi började med att dricka kaffe, satt utomhus på baksidan där det var lite mer lä än på framsidan av byggnaden.


Efter att vi druckit ur vår påtår tog vi en promenad. Det är vackert att gå runt på området och titta på utsikten över Mälaren och på de olika byggnaderna. I en av byggnaderna är min mamma född. Hon föddes i statarbostaden då min morfar arbetade åt Stockenström som på den tiden var den som härskade på gården.


Det var en alldeles lagom utflykt och när vi kom hem skiljdes vi åt för att var och en för sig fortsätta våra respektive valborgsfiranden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Helgutflykt – 2

  1. Pingback: Utflykt från slott till förort | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *