Fantastiskt, jag har dem alla fem

Idag läste jag en artikel i Dagens Nyheter med titeln Fem vanor för framgångsrika. Man ställer frågan om framgång beror på talang och hårt arbete eller på vissa vardagsstrategier som alla skulle kunna anamma. Själv tror jag nog att det är en kombination av båda.
Man har en lista på vilka vardagsvanor världens 5 framgångsrikaste personer har gemensamt:

  • Pratar för sig själv
  • Skriver dagbok
  • Läser mycket
  • Är ihärdiga
  • Jobbar på olika platser

Måste faktiskt erkänna att jag ”plockar” alla fem vanorna. Det finns ingen på mitt arbete som pratar med sig själv så mycket som jag. Man brukar faktiskt retas med mig lite för just det.
Jag skriver både dagbok och bloggar. Bloggen, eftersom jag är just en så kallad ”dagboksbloggare”, har många gånger samma funktion som en dagbok. Att minnas och kunna återkoppla till tidigare tankar och upplevelser.
Jag läser väldigt mycket, har gjort det sedan jag blev läskunnig på lågstadiet. Läser både skönlitteratur och massor av fackböcker och artiklar.
Ihärdighet, ett slags envishet. Har jag väl bestämt mig så ger jag mig inte. Det blir som jag tänkt. De gånger det inte blir det har jag helt enkelt inte varit helt seriös.
Jobbar på olika platser. Jo, jag jobbar gärna på olika platser. Har varit på mängder av arbetsplatser och tillägnat mig olika sätt att lösa vårdproblem och omvårdnad. Jag har ett både djupt och brett kunnande och en rik erfarenhet. Sen är det ju inte alltid så att jag visar det. Beror lite på situationen.

*Bild från pixabay

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *