Bok som gåva – Skrivpuff 28 maj

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Att ge bort en bok på Mors Dag har blivit en populär present. Skriv en text på temat bok som gåva. Texten behöver inte ha anknytning till Mors Dag.

Det är både lätt och svårt att ge böcker som gåvor. I alla fall om man tycker det är viktigt att gåvan är personlig.
Jag har givit min son många böcker, men då har jag också vetat att han ville ha just den boken. Min pappa fick en mycket fin bok en gång, en som handlade om just hans stora intresse. Men jag är inte säker på att han ens bläddrade i den. Men vem vet…

När K fyllde år förra året gav jag honom en bok som jag själv tycker mycket om och som jag ville dela med mig till honom av. Jag var ruskigt nervös att han inte skulle tycka om den, tycka att den var för barnslig. Men han gillade den faktiskt.
Sen har han fått fler böcker, böcker om ett intresse vi delar.

Jag minns en bok jag fick av min bror en gång, Kvirre och Hoppsan far till Afrika av Ester Ringnér-Lundgren. Det var en bok han själv mindes från när han var ungefär lika gammal som jag. Men jag tyckte den var jobbig, det tog nog ett par år innan jag läste den.
Min bror var nog rätt besviken, men jag var helt enkelt inte riktigt mogen för språket ännu. Antingen hade nog min bror varit lite äldre eller så hade någon läst högt för honom.

Ett ex till mig hade för vana att köpa på sig en hög böcker på bokrean och sedan ha som presenter under det kommande året. Helt utan tanke på att det skulle vara en bok just för den som skulle få den. Trots att det är så många år sedan kan jag fortfarande reta mig på det. Gåvor ska vara genomtänkta och personliga. Oavsett om det är böcker eller något annat.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bok som gåva – Skrivpuff 28 maj

  1. Grå Papegoja skriver:

    Bra skrivet! Det är lite speciellt att ge bort böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *