Staden och landet

Det är verkligen två olika sorts liv. I staden är det bråttom, mycket att göra och skynda är ett honnörsord. På landet är det lugnt, stressfritt och sakta är ordet.

Jag har inte flyttat ut till landet på riktigt ännu, blir längre fram i sommar. Just nu alternerar jag mellan stad och land. Ja, helt på landet blir det ju förstås aldrig eftersom jag måste jobba. Men trots det blir det ändå lugnare totalt sett.

Jag gick upp tidigt i morse och satte mig ute med kaffe. När morgonen blivit lite mer etablerad klädde jag mg och flyttade på den ena rishögen som så småningom ska till kvistkomposten.
Började sedan rensa ogräs, gick bort med soporna och slutligen till återvinningen med diverse av plast, glas och papper.

Sedan var det dags för lunch. Köttbullar med mos, tillagade av Findus. Nej, inte katten hos gubben Pettson, en annan Findus. Men likväl gott och närande.

När jag ätit var det dags för ännu ett steg mot stadslivet. Plockade ner det jag behövde och gick till duschen som ligger i ett hus en bit ifrån min stuga.

När jag var klar med dusch och ombyte packade jag ihop och åkte in till stan för att gå på sammanträde i Stiftsfullmäktige.

Efter sammanträdet åkte jag hem. Har sett klart en film och ätit lite. Nu är det sovdags. Igen. Tiden går så fort.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *