Orolig – Skrivpuff 9 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Egentligen är jag ingen orolig och hispig människa. Men det finns mycket att vara orolig för i våra dagar.

Jag är orolig för mitt hus när jag inte är där och mitt hem när jag är borta. Jag är orolig att något ska hända min son. Orolig att katterna ska bli sjuka eller skadade.
Jag är alltid orolig för att jag ska bli sjuk och inte kunna försörja mig. Orolig för att den minimala pension jag ska få inte kommer att räcka.
Jag är både orolig och bekymrad för K, en adekvat och realistisk oro. Orolig för hur det ser ut i världen och för framtiden. Bara för att nämna några orosämnen.
Men en sak är jag aldrig orolig för, att jag ska bli arbetslös.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

4 svar på Orolig – Skrivpuff 9 juli

 1. Pingback: Konsten att skapa oro utan att anstränga sig | Kraka

 2. Ethel skriver:

  Känner också ofta oro. Men lika ofta glömmer jag oron och njuter av livet.

 3. Irrbloss skriver:

  jag har en gammal klasskompis som brukar skriva nåt bra om oro i stil med det här: ”Om ett problem går att lösa, om en situation är sådan att du kan göra något åt den, då finns det inga skäl till oro. Om det inte går att lösa, så hjälper inte oron. Hur som helst finns det ingen anledning att oroa sig”
  Dalai Lama XIV
  Men ändå, ack så svårt att inte oroa sig. Jag gillar din text mycket och känner igen mig. Slutklämmen är också bra och oväntad – samt att den går att tolka lite dubbelt, tänker jag, t ex att det, trots den säkerheten att inte bli arbetslös, kanske istället lätt kan bli alltför mycket jobb. Snyggt!

 4. foxy skriver:

  Jättebra, jag målar väldigt gärna faen på väggen helt i onödan, men någonstans känner jag att jag måste vara förberedd…kan ha att göra med att jag lääänge levde i en falsk dröm…o slog hårt i backen, men det var ju för att jag släppte kontrollen till en oförmögen partner…det gör jag inte om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *