Angelägen – Skrivpuff 11 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Man ska inte vara för angelägen. Helst ska man verka ointresserad, eller i alla fall som om man inte bryr sig.
Det finns hundratals, jag kanske tusentals, meningslösa regler om hur en kvinna ska bete sig i relation till män.
Det finns regler om hur många signaler det ska gå fram på telefonen innan man svarar, hur länge man ska vänta med att svara på ett sms.
Det finns regler hur man ska klä sig och vad man får prata om. I stort sett alla dessa regler går ut på att förställa sig och bygga upp en alternativ bild av sanningen.

Jag har aldrig tyckt om att spela dessa spel, och därför heller aldrig lyckats bygga upp den där airen av oåtkomlighet som män verkar älska. Jag tycker om att vara ärlig, rak och snäll. Tycker om att bry mig om dem jag tycker om, oavsett vilken relation vi har. Trots att jag vet att det inte är socialt accepterat. Att man anses som en nörd om man är snäll. Män vill inte ha snälla flickor, män vill ha bitchar som utnyttjar dem, ställer villkor och krav. Sån är inte jag. Har aldrig varit. 

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Angelägen – Skrivpuff 11 juli

  1. Ethel skriver:

    Håller med dig. Samtidigt är det väl den sortens män ointressanta för oss andra. Det finns även andra … fast det kanske är få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *