Otydlig, men inte obetydlig – Skrivpuff 17 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Skriv en text som innehåller minst 2 av följande ord

Otydlig
Farbror
Bröd

Hon hade gått länge. För att vara helt ärlig hade hon nog gått vilse och hade inte en susning om var hon var.
Kaffet och mackorna hon packat ner på morgonen var för länge sedan slut och det började bli sent. Hon var hungrig. Väldigt hungrig. Det var inte bara lunchtid som passerat, det var dags för middag för länge sedan. Tre mackor och en termos kaffe var allt hon fått i sig på hela dagen. Två med ost och en med salami.

Skogen började glesna och hon kunde snart se en väg på avstånd. Det var bara att hoppas att vägen skulle leda fram till bebyggda trakter. Helst innan det blev mörkt. Att gå utefter en okänd väg i mörkret var faktiskt ännu värre än att övernatta under en gran i skogen.

Hon kom fram till vägen och efter en stund valde hon att följa den till vänster. Det var helt på vinst och förlust, hon hade ingen aning om ifall hon gick till något eller från något. Men hon var ju tvungen att välja.

Medan hon gick där började hon nynna och småsjunga på en strof ur Luffarvisa, alla vägar bär till Rom i grönska eller fager blom. Att sjunga distraherade lite från tröttheten och hungern.

Plötsligt tyckte hon sig se en otydlig gestalt långt där framme. Var det inbillning eller var det verkligen något, någon, därborta?

Det var en farbror som stod där och mumsade på en korv. Nu kände hon ännu mer hur hungrig hon var och började springa. Hon måste hinna fram innan han slukat sista biten och på något sätt få honom att ge henne den.

Hon var helt fixerad vid mannen och korven och såg inget av omgivningen. Hon såg bara honom.

När hon kom fram hörde hon en röst ropa ut i högtalaren att pendeltåget mot Stockholm skulle avgå om 18 minuter. Hon hade gott om tid att gå in i Pressbyrån och handla. När hon satte tänderna i sin korv med senap, ketchup och bröd kände hon ren lycka.

 

*Fiktiv (påhittad) berättelse med inspiration från egna och andras upplevelser.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

6 svar på Otydlig, men inte obetydlig – Skrivpuff 17 juli

 1. Grå Papegoja skriver:

  Skönt att hon kom tillrätta. Vilse i skogen är ingen höjdare.

  • Kraka skriver:

   Nej, inte direkt roligt att inte hitta. Men det brukar ordna sig. Men en rejäl reservproviant är att rekommendera.

 2. Ethel skriver:

  Haha! Kul berättelse!

  • Kraka skriver:

   Jag råkade ut för en sådan där hunger en gång. Skulle ta mig hem från Norrviken, asfalterad gångväg utefter pendeltågets spår. Men vi hade gått över Järvafältet nästan en hel dag upp till Sollentuna kyrka. Jag hade mitt SL-kort hemma och bestämde mig för att gå istället för att ta tåget hem.
   Jag hittade en kiosk vi en av stationerna och kunde mätta min hunger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *