Den ultimata slappardagen

Jag vaknade inte förrän 10:35 imorse. Det var helt enligt planerna att jag skulle sova länge, men att det skulle bli så länge var inte ens jag beredd på. Men det blev sent igår innan jag var hemma och sedan dröjde det länge innan jag släckte lampan så det var helt naturligt med en lång sömn. Eller lång vet jag inte om den var direkt, somnade nog inte förrän vid 02-tiden, eller strax efter, så det var väl dryga åtta timmar.

Solen sken och det var skönt ute. Efter att katterna ätit frukost fick de gå ut en stund. De hade jämt sjå att hålla koll på fåglarna i trädet. Båda var väldigt intresserade en stund, men sedan la de sig tillrätta på sina vanliga spaningsställen.

Jag satt med mitt morgonkaffe och den ena efter den andra andra av grannarna kom in och satt en stund, eller stannade till utanför, och pratade. Riktigt trevligt.

Efter någon timme ville katterna gå in igen. Det tar mycket energi att hålla koll på omvärlden för en katt som mest håller till inomhus. Det är så mycket tryggare att titta på världen där ute genom fönstret. Ungefär som vi människor tittar på TV.

Jag lagade lunch, nästan att det blev lupper, och åt den ute. Sedan mulnade det på och blåste upp och jag gick in och vilade precis som katterna.

När det inte blev något regn tog jag en promenad till sopmoloken och sedan bort till återvinningsbehållarna. På vägen tillbaka började det regna.

Nu regnar det. Katterna ligger tillsammans i den ena soffan och jag i den andra. Kanske drömmer de om jakten på flugor och kryp. Själv ska jag fortsätta se på hur polisen i Strömstad jagar bankrånare på svtplay.

*Lupper är en sammandragning av lunch och supper, men så sen lunch åt jag inte idag att den tangerade supper-tid.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *