En vanlig kväll med guldkant

Efter helgens arbete, inklusive måndagen, är det åter dags för lite ledigt. Jag vakade av igår och visst var jag trött, det är man efter 10,5 timmars arbete. Inalles hade jag gjort en komprimerad arbetsvecka med effektiv arbetstid 42 timmar på 4 nätter. Jag gillar att koncentrera mitt arbetande och därmed få mer ledigt. Eller inte mer ledigt, men mer sammanhängande ledigt.

Jag började med att åka hem till stugan. Stannade till vid Hemköp, som är min närmaste affär. Köpte bröd, salami och olivmortadella. Brukar kosta på mig att köpa pålägg över disk emellanåt.

När jag kom hem fixade jag lite åt katterna, tömde deras låda och serverade mjukmat. Torrfoder har de alltid tillgång till så de behöver aldrig känna sig hungriga.

De brukar hoppa upp i fönstret när de hör mig komma och hälsa mig välkommen. Överhuvudtaget tycker de om att sitta, eller ligga, i fönstret och titta på fåglar och förbipasserande. Lite av landets bonus.

Efter kaffe och mackor med salami gick jag och la mig. Skulle inte sova så länge, bara till cirka klockan 14 eftersom jag hade planer för kvällen.

Hade precis satt mig upp när telefonen ringde. Det var en kompis som satt i bilen och hade tråkigt. I alla fall var det vad hen sa. Vi pratade en stund. Eller hen pratade. Brukar vara så.

Jag fixade lite innan jag klädde mig och åkte in till Djurgården där jag skulle se parkteater (jag kommer att blogga senare om alla de besök jag gjort på Parkteatern i sommar).
Redan när jag kom dit en timme innan det skulle börja var det fullsatt. Kan ju låta konstigt, man sitter på marken, men man vill ju sitta så man ser lite också. Jag lyckades i alla fall få en plats där jag både såg och hörde. Det var det inte alla som gjorde, säkert hälften satt bakom och på sidan av scenen.

Efteråt promenerade jag in mot stan och T-banan. Det var en fin kväll och jag stannade till vid Strandbryggan Sea Club och drack ett glas rosé. Mysigt att sitta vid vattnet medan solen dalade.

När jag kom till Skarpnäck hade jag sådan tur att bussen kom, den går en gång i timmen. det är sällan  jag åker med en. Men jag kände mig lite mör efter i minsta laget av sömn. Hade nog inte somnat förrän klockan var närmare 11.

När jag kom hem värmde jag ett fat med små vårrullar och knyten som jag åt med sötsur sås medan jag lyssnade på ljudbok. Dåsade till lite, brukar göra det när jag ligger och lyssnar, och när min son ringde var jag precis lika trött som jag lät. När vi pratat färdigt släckte jag lampan och somnade.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En vanlig kväll med guldkant

  1. Ingrid skriver:

    Så mysigt att ha katterna som sitter där och väntar. Jag saknar Svarten och Grållen!
    Det låter som en väl utnyttjad eftermiddag och kväll.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *