Sjukt

Det är ett tag sedan jag var inne och skrev här, har varit upptagen med annat. För en vecka sedan gjorde Kingston en tandoperation. Man tog bort ett antal lösa tänder och gjorde rent i alla tandfickorna. Egentligen ingen större operation, men för en katt som inte riktigt förstår syftet och varför han fått så ont blev det jobbigt.

Han vägrade både att komma fram, förskansade sig allra längst in under sängen, och lät sig inte lockas ut av i stort sett någonting alls. Men det värsta var att han vägrade äta. Jag trodde ett tag att han inte skulle överleva. Svält är väldigt farligt för katter eftersom deras lever är extra känslig, betydligt mer än på människor som har en lever med en nästan otrolig förmåga att återhämta sig.

Nu är han pigg igen och äter ordentligt. Visserligen är det bara mjukmat som gäller, även om han försöker med lite torrfoder emellanåt. Jag hoppas han återfått lite av sin viktnedgång till nästa vecka då han ska på återbesök.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sjukt

  1. Lilja skriver:

    Det verkar riktigt jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *