På tå

Nu när Kingston blivit bättre och vi planerat att flytta ut på landet igen var det min tur att bli sjuk.

Jag vaknade imorse och hade jätteont i min högra stortå. Jag har haft en ful nagel i hur många år som helst, kanske tio år eller mer. Minns faktiskt inte hur länge det är. Tror jag fått en smäll över nagelroten av någon sjukhussäng, man får ju de emellanåt, och att nagelroten fått en permanent skada.

Det har varit tjockt, fult och missfärgat. Jag har försökt måla över för att det inte skulle synas alltför mycket. Det har varit ett stort kosmetiskt problem. Men det har inte gjort ont. Inte förrän jag vaknade idag.

Jag vaknade någon gång vid halv två inatt, gick upp och drack kaffe och lyssnade på ljudbok till kvart över fyra. Det var inget konstigt alls med min tå då. Sedan sov jag igen till strax efter nio. Då pulserade hela tån av smärta och det var lite rött.

Jag ringde till min husläkarmottagning, jag är listad på Cityakuten, men det fanns inga tider. Istället tyckte man att jag skulle komma in och få en akuttid hos kirurgen.

Efter en ganska ordentlig väntetid fick jag träffa en något argsint kirurg. Men han verkade i alla fall effektiv och veta vad han pratade om. Han tyckte att halva tånageln, inklusive nagelroten, skulle opereras bort.

Bedövningssprutorna gjorde djävulskt ont. Men sedan var det rätt uthärdligt. Jag fick rådet att ta ett par Alvedon någon timme innan bedövningen skulle släppa, den skulle sitta i fyra timmar. På fredag skulle jag i alla fall inte ha ont längre, jag frågade om det. Har planer för helgen typ. Jobb.

Efteråt gick jag till Pyttirian och åt lunch. Åt deras goda fisk och skaldjursgryta. Men inget vin, bara en lättöl, eftersom jag skulle ta Paracetamol.

En tur till biblioteket i Sundbyberg hann jag med innan luften gick ur mig. Hade en reserverad bok att hämta. Skickade iväg ett mess och frågade K om vi skulle ta en promenad. Men han hade andra planer och det var nog tur för jag började bli trött och åkte raka vägen hem, gick och la mig och somnade.

Det gör ont, men inte mer än det gjorde imorse. Så förhoppningsvis är jag återställd till helgen.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på På tå

 1. Iréne Jönsson skriver:

  Älskade vän!
  Hoppas ni kryar på er både två och fyrbenta
  Önskar jag kunde vara där och krama om er
  Massa kram kram kram nospuss nospuss nospuss
  Irene

 2. Ingrid skriver:

  Håller tummarna för att det onda ger med sig. Åke fick också operera bort en stortånagel (en gammal fotbollskada) och det gick bra och han hade inte alls så ont som läkaren varnat för.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *