Göra – Skrivpuff 23 augusti

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Jag har massor att göra. Både sådant jag måste göra och sådant jag vill göra fastän det inte är nödvändigt. Eller i alla fall inte nödvändigt just nu.
Tankarna och planerna far runt i huvudet tills jag blir nära nog utmattad. Tiden räcker inte, men skulle kanske göra det om jag var lite mer disciplinerad. Men orken…

Hösten är av hävd en tid för nystart, det är nu det ska ske. Det är nu luftslotten ska förvandlas till byggnader som står emot väder och vind. Det är nu livet börjar, börjar igen. Precis som förra hösten och hösten före den och den höst som var året där före…

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

6 svar på Göra – Skrivpuff 23 augusti

 1. Grå Papegoja skriver:

  Bra! Gillar verkligen liknelsen med luftslotten.

 2. Ethel skriver:

  Inte bra när man blir helt utmattad av att bara tänka på allt man ska (borde?) göra.
  Bra beskrivet det där om luftslotten!

 3. Irrbloss skriver:

  Önskar att jag också hade lite mer disciplin. Hösten känns ofta mer som en nystart för mig än nyår, men så var det det där med att få luftslotten att materialisera sig… svårt… de verkar blåsa bort med höstvinden eller nåt…
  Snygg metafor och beskrivning!!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Tänker på de tre grisarna och vargen, endast den som byggde det solida huset i sten klarade sig från att få sin byggnad raserad. Kanske bygger vi för lätta hus för att vi har bråttom att få mycket gjort istället för att satsa på något rejält? Kvalitet före kvantitet borde vi tänka, men utbudet, och kraven, är för stora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *