Lämna – Skrivpuff 22 augusti

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

I tanken har jag nog redan lämnat. Lämnat en del av min dröm bakom mig. Men jag kommer aldrig att lämna helt. Då kommer jag inte att vara hel och det kommer alltid att fattas en bit av min själ, av mig själv. Att lämna är alltid en förlust, ibland nödvändig, men ändå en förlust som påminner om ett nederlag.

 

*Text inspirerad av tankar inom mig, men inte helt autentisk.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lämna – Skrivpuff 22 augusti

 1. Irrbloss skriver:

  vilken inledning det här skulle kunna vara till något större!
  blir nyfiken på vad det är för dröm som är svår att lämna bakom sig men som ändå verkar vara omöjlig att uppfylla. Varför är den lämnad till viss del osv – tankarna spinner igång!
  För visst är det så där med drömmar, svårt att släppa dem helt även om man egentligen inte vill/kan låta dem gå i uppfyllelse.
  Snyggt!!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Din kommentar fick mig att i fantasin formulera flera möjliga scenarier för en bok eller novell.
   Verklighetens dröm, som inspirerat, är lite för privat, inte minst för att den innefattar andra personer som är identifierbara. Men vem vet, en dag kanske jag hinner formulera en längre text.

 2. Helene skriver:

  Jag är och har alltid varit den som försöker och försöker. Men äntligen blivit vän med tanken att om jag vänt på varje sten kan jag i slutet av dagen ändå vara ok med att det inte blev som förväntat.

  • Kraka skriver:

   Man måste nog inse att man inte kan få saker att bli som man vill. Men kanske kan det bli något annat som i slutändan ändå känns som något bra. Man ska heller inte förakta tanken att ”det är vägen som är mödan värd…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *