Soffhäng – Skrivpuff 18 augusti

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok.
Välj en slumpmässig mening i mitten av boken.
Skriv en text inspirerad av meningen.
Du väljer själv hur trogen inspirationsmeningen du vill vara. Dina tankar och din inspiration är det viktiga.
Berätta gärna vilken bok du valt.

För många är soffan en av hemmets viktigaste möbler, ja kanske den viktigaste. Därför blir många förvånade över att jag inte har någon soffa i mitt hem. Jag har helt enkelt valt en annan lösning.

Istället för soffa har jag två schäslonger som står bredvid varann med ett soffbord emellan. Det är ytterst sällan vi är fler än två och det är rätt skönt att bre ut sig i varsin schäslong. Skulle man vara fler så går det att sitta tre bredvid varann, ja kanske till och med fyra om man sitter tätt, på varje schäslong. Man får då visserligen inget ryggstöd med det går bra ändå. För mig är det här precis den inredningslösning jag vill ha i mitt vardagsrum.

I stugan lever jag ett annat liv. Jag har en del gäster, men vi vistas mest utomhus. I alla fall om vädret tillåter. Vi äter ute, sitter ute och umgås och det är sällan att vi gör annat inne än sover. Därför letar jag nu efter en bra sofflösning som samtidigt är en bra gästsäng. Jag har hittat flera olika som väckt mitt intresse men ännu inte bestämt mig. Det får bli lite av vinterns grubblerier.

Boken jag valt är inte i egentlig mening en bok, men det är en katalog som nog de flesta känner till. Även bland oss som valt bort direktreklam brukar det finnas önskemål att få just den här katalogen. Det kan man få om man beställer den som en prenumeration. Då skickas den adresserad. Självklart utan kostnad.
Boken jag valt är, som nog de flesta redan gissat, IKEA-katalogen. Nu har den nya kommit ut, 2018 års upplaga.

Meningen finns på sidan 171 och lyder: ”Vi sitter inte i soffan som vi gjorde förr – vi lever i den”.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

5 svar på Soffhäng – Skrivpuff 18 augusti

 1. Grå Papegoja skriver:

  Vilken härlig inspirationstext. Jag har inte fått katalogen eftersom jag har ”Reklam nej tack” på dörren. Får försöka leva utan IKEA-inspiration, hur det nu ska gå.

 2. Ethel skriver:

  Haha kul tanke! Och jag gillar schäslonger. Finns många vackra.

 3. Skymning skriver:

  Vilken kul och rolig idée till en text 🙂

 4. Piedra skriver:

  Åh, två schäslonger! Det låter som en dröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *