Det var det löjligaste jag hört på länge

Som ni som följer min blogg vet så bor jag i en stuga i ett koloniområde. Lugnt och skönt och perfekt under sommarhalvåret. Men också lite ensligt, i alla fall på hösten då många flyttat hem. Men än är det många kvar som bor här hela veckorna.

Det är relativt vanligt att polishelikoptrar kör över området för att spana. Skarpnäck tillhör nog också de områden som de ser som ”särskilt utsatta”. Men om jag jämför med Husby så är det stor skillnad.

I vart fall så brukar de fara runt en stund och sedan ge sig av. Men idag for de runt i flera timmar. Flera grannar var ute och tittade vad som stod på, men ingen förstod ju någonting. Helt obegripligt.

Jag slet mig från filmen jag tittade på och klädde mig och gick ut och pratade med de grannar som var ute. Det fanns teorier om att de körde runt för att förbruka bränsle, det är ju ett sådant där budgetknep att man måste göra av med anslagen för att inte få dem minskade. Så är det i vården också.

Jag bestämde mig i alla fall för att ringa till polisen, på 114 14, och fråga vad som stod på. Flera timmar över taken är både irriterande och störande.

Kan ni gissa vilket svar jag fick? Jag fick rådet att skaffa information på sociala medier. Seriös va! Sociala medier! Det är där man ska skaffa sig samhällsinformation.

Jag hann knappt lägga på luren innan helikoptern gav sig av, något som stärkte misstanken om okynneskörning. Man kan ju undra varför vi ska ha dåligt samvete för att vi tar bilen emellanåt när vissa myndigheter tillåter sig att okynnesköra över bostadsområden i timmavis flera gånger i veckan.

Minns ni när larmet, VMA, gick för några veckor sedan av misstag. Då var det många som just skaffade sig information på sociala medier, twitter och flashback. Det visade sig vara en mycket dålig idé den gången. Det är det troligen nu också.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det var det löjligaste jag hört på länge

 1. Gerd skriver:

  Många saker är tokvansinniga i vår värld.
  Ha det gott. Kram, Gerd

 2. Gunnel skriver:

  Så otroligt korkat. För inte så länge sen flög ett stridsflygplan över vårt villaområde och det väsnades nåt enormt. Mindre barn blev jätterädda och det var faktiskt obehagligt. Dagen efter läste jag i tidningen att de ansvariga ”glömt” att meddela allmänheten om vad som var i görningen. Det är väl ändå ett jobb de har och det ska skötas fullt ut.

  • Kraka skriver:

   Absolut!
   De kunde sagt att det varit en incident och att de hade läget under kontroll istället för att hänvisa till sociala media. Sociala media är en arena för skvaller och spekulationer och inte rätt ställe att få adekvat information.
   Nu visade det sig att det skett ett rån en bit från där jag bor och att det var anledningen just den här gången. Men polisen lyckades reta upp mig rejält och jag kommer aldrig att ge dem några upplysningar eller vara ”den hjälpsamma allmänheten” de kan ju alltid kolla på Facebook eller Flashback om de vill vet något. Suck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *