Grå – Skrivpuff 18 september

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Grå! Är det verkligen en färg? En nyans på skalan mellan vit och svart. Vi är så vana vid att allt ska vara i färg, starka intryck och starka upplevelser. Men hur minns vi våra intryck? Finns det ens utrymme för fantasi i dagens färglagda värld?

Min generation växte upp med det grå. Inte så att våra liv gick i grått, men bilder och film var grå. Jodå, färgfilmen fanns, den första filmen i färg kom någon gång på 1930-talet och den första svenska filmen som gjordes i färg, Klockorna i Gamla stan, kom 1946. Men i min barndom var biobesök sällsynta och film fick ses på den svartvita TV:n. Foto i färg var dyrt och för den som fotade och framkallade själv var det svart-vitt som gällde.

Jag gillar grått, kanske inte grå himmel och mörka moln, men ulliga, grå kattungar, varma raggsockar och ylletröjor.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

2 svar på Grå – Skrivpuff 18 september

  1. Stanna här skriver:

    Ja, det måste vara stor skillnad, att ha sett mycket svartvitt på tv och film som det var förr, mot att nästan aldrig ha gjort det, som de som växer upp nu. Grå kan vara fint om man kan upptäcka det, se nyanserna.

  2. Grå Papegoja skriver:

    Bra skrivet! Jag gillar grått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *