Wienerbrödets dag

Måste erkänna att jag inte hade en aning om att den 22 november är wienerbrödets dag. Men en av mina Facebookkontakter skrev om det i morse och jag bestämde mig för att det var en god idé att fira den här dagen. Det är nog däremot tveksamt om den kommer att ingå i det gäng av dagar jag firar årligen. Men jag ska ta det  under övervägande eftersom just wienerbröd alltid varit viktiga för mig. Eller alltid kanske är att ta i, men under mitt vuxna liv i alla fall.

Jag tycker att wienerbröd tillhör en komplett frukost. Jag blir grymt besviken om det inte finns wienerbröd på en hotellfrukost. Scandic brukar i alla fall ha det, men jag bor ju sällan på hotell i Sverige. Brukar mest bli vandrarhem och då gör man ju sin egen frukost.

Nej, jag äter inte wienerbröd till frukost. Men när jag jobbade på psykiatrin i Kristianstad, en av Hässleholmsteamets avdelningar låg på gamla sjukhuset, köpte jag wienerbröd i kiosken varje morgon. Jag hade ju redan ätit frukost hemma och var inte sugen på mackor. Under samma period bodde jag en tag på Första Avenyn i Hässleholm och lite längre ner på gatan låg ett konditori, där köpte jag wienerbröd till morgonkaffet då jag var ledig.

Hur som helst så köpte jag ett wienerbröd på vägen hem idag som jag åt till mitt eftermiddagsmorgonkaffe när jag sovit klart efter min dagsömn efter nattens jobb. Det kändes bra.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *