Imaginär trängsel

I badhuset är bassängen avdelad i olika sektioner. Två banor är för motionssim, några för snabba simmare och en eller ett par banor för lek och bad. Inget konstigt med det.
I de så kallade trivselreglerna står det tydligt att man på motionsbanorna ska simma högervarv, det vill säga motsols, hela tiden. Det finns också en tydlig och illustrativ skylt vid banorna. Inget konstigt med det heller.

När jag kommer ner i bassängen blir vi tre personer, ur mitt perspektiv ganska få, vilket jag tycker är skönt. Men genast blir jag attackerad av en kvinna som säger till mig att nu blev det trångt i bassängen och hon vill ha en egen bana.
Först blir jag förvånad och säger ”Trångt???” med tydliga frågetecken.
Hon framhärdar att det är trångt och att hon vill ha en bana för sig själv för att slippa simma runt. Jag är, som ju de flesta vet, lite morgontrött och fattar faktiskt inte vad hon menar. Jag säger vänligt och pedagogiskt att det finns en instruktion på väggen hur man ska simma och att anledningen till att man ska simma i olika banor beroende på hållet är för att det inte ska kännas trångt.

Hon stirrar på mig och säger igen att hon inte vill simma runt. (Här kan man ju tro att det rör sig om en lång sträcka, men man byter alltså mellan bana 5 och 6, kan väl röra sig om max en meter). Nu orkar jag inte med mer stolligheter och säger till henne att visst, hon får bestämma var jag får vara eftersom hon tycker sig ha rätt att bestämma egna regler som andra måste följa. Hon blir nu väldigt sur på mig och börjar simma runt.

Jag orkar inte tjafsa med varken kärringar eller gubbar före sju på morgonen. Om det inte vore för att det är så praktiskt att bo bredvid ett badhus skulle jag inte välja den simhallen, det är så mycket lustigt folk som badar i Husbybadet. Alltid är det någon som beter sig udda. En av dessa mer märkliga morgonbadsupplevelser finns beskrivet här.

*Bild från pixabay

**Imaginär kan betyda påhittad, inbillad; endast förekommande i någons fantasi.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *