Kände mig instängd

De senaste dagarna har jag huvudsakligen varit hemma, eller nära hemmet. Kände att jag höll på att bli tokig av att inte komma ut. Därför bestämde jag mig för att göra en miniutflykt in till Gamla stan för att köpa den där väggkalendern jag vill ha, Klibans katter. Han var tecknare och ritade skojiga katter. Det ges ut en väggalmanacka med hans bilder och 2017 har den varit till stor glädje för mig på sin plats på väggen. Alltså ville jag ha en ny för kommande år.

Det var tur att jag åkte in just idag, det fanns bara ett exemplar kvar av kalendern jag ville ha. Nu hade de en massa andra trevliga kalendrar också i och för sig, men jag ville ju ha just Klibans katter.

När jag nu ändå var på SciFi-bokhandeln passade jag på att köpa en julklapp till K. När jag betalat slog jag in julklappen och gick ut. I affären mitt emot såg jag så gulliga servetter med katter klädda i halsduk och mössa. Tecknade katter alltså, ingen hade tvingat på några kissemissar kläder. Efter en stunds funderande bestämde jag mig för att köpa ett packet servetter.

Jag hade varken lust att ge mig in till området runt Sergels torg eller åka hem. Istället bestämde jag mig för att äta lupper (lunch-supper) på Vapiano.

Vapiano är ett trevligt ställe med helt okej mat. Jag satt och lyssnade på ljudbok och begrundade de citat som pryder väggarna.

Life is a combiation of magic and pasta. (Frederico Fellini)

Simplicity is the ultimate sophistication (Leonardo Da Vinci)

Pleasure is the only thing to live for. Nothing ages like happiness (Oscar Wilde)

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kände mig instängd

  1. Ingrid skriver:

    Det var ju bra att du fick tag i kalendern. Jag har också en favorit, som man får åka till Visby för att få tag i. ”Lupper” har jag aldrig hört talas om tidigare, men det är ett bra uttryck.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *