Mat(o-)nyttigt

Jag hade ett ärende in till Stockholms city på eftermiddagen innan jag skulle på en vänskapsdejt och middag i Jakobsberg.

När jag var klar hade jag rätt gott om tid och kunde inte låta bli att smita in en stund på Espresso House på Sveavägen för att få lite försmak av julen, en Tomtelatte.


Jag hade fortfarande gott om tid och förde en kamp med mig själv om huruvida jag skulle äta en grillad med bröd från Pressbyrån eller inte. Jag hade faktiskt inte ätit något sedan frukosten och middagen skulle väl dröja till 17:30-tiden. Så jo, det fick bli en korv med bröd.

Jag promenerade upp till Odenplan där tågen numera går. Som vanligt var det tekniskt fel och man hade ingen aning om när tågen skulle gå. Men det skulle nog gå något tåg till Jakobsberg med tiden trodde man. Det gjorde det. Men nog är det väl märkligt att det varje dag är tekniska fel på tåg och T-bana och bussarna är försenade på grund av svårigheter med framkomligheten. Det är inte hållbart med så mycket strul och problem med infrastrukturen i en huvudstad.

Jag kom i alla fall fram till Jakobsberg så småningom och hann titta in i lampaffären, beundra juldekorationen med det lilla tåget som jag suktade efter redan förra julen och sedan ta en snabbtitt inne på Lindex innan det var dags att träffa min vän röntgenläkaren.

Vi gick till den kinesiska restaurangen, det finns inte så många ställen att välja på i Jakobsbergs centrum. Vi brukar alternera mellan kinesiskt och tapas.
Idag åt jag fyra små rätter, friterad banan med glass och kaffe.


Efter middagen tog jag buss 178, den stannar nära där jag bor. Ännu en dag hade gått och det var skönt att komma hem, ge Kingston hans medicin och servera honom en tallrik kattmat.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mat(o-)nyttigt

 1. Ingrid skriver:

  En korv med bröd kanske inte är så nyttigt, men det är väldigt gott och även jag faller för det någon gång då och då. Men se var väl din middag inte helt onyttig. Vi har haft en kinesrestaurang i Visby och fyra små rätter var min favorit.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nja, de där friterade sakerna är ju goda men knappast det nyttigaste man kan äta. Men ibland måste man få unna sig…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *