Mitt nya Lucialinne

Idag, eller egentligen igår eftersom vi passerat midnatt, var det Lucia. I år blev det inget Luciafirande alls för mig, annars brukar ju dagen uppmärksammas på arbetet. Inte heller har jag små barn som går i Luciatåg och bjuder på Luciakaffe.

Istället har jag tillbringat dagen hemma, tillsammans med katterna. Jag har haft så mycket att göra senaste tiden att det ännu inte blivit några lussekatter bakade, annars brukar jag i alla fall göra en omgång saffransbröd. Jag älskar dessa gula, goda bullar. Men jag hittade några pepparkakor i skafferiet, kvar sedan förra gången jag handlade på Coop.se.

På förmiddagen hade jag lite Luciakaffe medan jag pluggade. Tog en liten kaffepaus.


På kvällen skulle jag, min son och en av hans vänner träffas i Kista centrum för att se den nya Star Wars-filmen, The last jedi.

Jag var i Kista i god tid, ville köpa några saker jag behövde. Eftersom jag hade lite extra tid gick jag inpå Cubus. Där hittade jag mitt nya Lucialinne. Ett linne för hela jultiden.


Eftersom jag jobbar natt är jag van vid att gå i nattlinne hemma, som en hemmadress ungefär. Klär sällan på mig förrän jag ska gå ut och ska jag inte ut så blir det ofta nattlinne, eller pyjamas, hela dagen.

Btw så var filmen bra. Det är något mäktigt med dessa strider mellan de onda och de goda, ett evighetsperspektiv som bygger på generationers föreställningar om livets villkor. Jag hoppas att jag en gång, i en avlägsen framtid, ska få möjlighet att skriva en uppsats om just det temat. Men det ligger långt fram i tiden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mitt nya Lucialinne

  1. Ingrid skriver:

    Så bra att du hittade ett nytt linne. Själv går jag inte i nattlinne utan tar på en mysdress som jag sedan går omkring tills det är dags för badrummet och påklädning. Man har sina vanor!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *