På gång i elfte timmen

Vaknade tidigt, egentligen för tidigt. Men min förkylning ger mig andningsbesvär och jag var tvungen att gå upp och åtgärda problemet. När jag ändå var uppe var det ju bäst att få mig en kopp kaffe och sedan var det ingen idé att lägga mig igen. Dessutom ville Kingston ha frukost och hans mat måste vaktas medan han äter. Lucas är en riktig mattjuv. så fort jag inte är på plats äter han av Kingstons dietmat. Men det märks tydligt att båda katterna vet vilka skålar som är vems. Platta fat till Kingston och skålar till Lucas. När jag är på plats i köket blir det aldrig fel.

Även den här dagen skulle jag göra 10 gula sysslor. Men inte klockan 6 eller 7 på morgonen en ledig dag, inte ens klockan 8.

Jag började med att dricka några koppar kaffe och lyssna på bok. Skrev ett blogginlägg och gladde mig åt återkopplingen på senaste hemtentan.

Sedan planerade jag dagen och satte igång med städning och sortering. Inte minst var det högar med tidningar som låg lite här och där.

Riktigt flitig var jag och när jag var klar hade jag gjort fler gula sysslor än 10. Jag ska fortsätta i två dagar till har jag tänkt. Men imorgon ska jag äta lunch med K och göra en del ärenden. Men jag räknar med att ändå hinna 10 gula.

Nu har jag i vart fall tagit kväll. Dricker ett glas rött, Zecci Valpolicella Ripasso 2015. Fick nästan lite dåligt samvete för att jag dricker av mina lite exklusivare viner till vardags, trots att vardag är när jag jobbar och nu är jag ju ledig. Kompenserade med att beställa 3 flaskor till systembolaget i Kista. Så kan jag fylla på i trälådan där de ska ligga.


*Bilder från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *