På rymmen från idet

Som jag berättade för ett par dagar sedan, annandagen var det väl, så har jag gått i ide här hemma. Dels för att jag behöver vila och vara för mig själv ett tag, men kanske framför allt för att jag är förkyld. Det är ett känt fenomen att den som är överansträngd och äntligen får ledigt blir förkyld. Hann väl inte mer än börja min jul- och nyårsledighet innan det bröt ut. Så tråkigt!

Men jag vägrar låta mig besegras den här gången, att ligga nerbäddad är ingen lösning. Istället har jag blandat läsning, boklyssnande, filmtittande och städning av det där lite mer djupgående slaget som papperssortering och röjande. Sådant där som lätt samlar sig på hög när man har för mycket att göra. Dessutom har jag börjat läsa kursmaterialet för vecka 2, den sista veckan på höstterminen (som ju sträcker sig in i januari). Tänkte att jag skulle förbereda den veckans tenta i lugn och ro och slippa känna stressen för en gångs skull.

Men idag gav jag mig ut en stund, lämnade idet för några timmar.

 • Lunch med K.
  Vi åt på Jensen´s i Kista och jag fick tillfälle att ge honom hans julklappar. Den jag fick av honom hade jag fått redan före jul.
  Efter maten gick vi till Clas Ohlson. Jag köpte äntligen den där hushållstermometern jag tänkt köpa så länge. Sedan gjorde vi sällskap på T-banan.
 • Lämnade tillbaka en bok på biblioteket i Sundbyberg.
  Behöver nog ha den igen, men jag hade haft den så länge och lånat om den så jag fick inte låna den igen. Den måste ”stå på hyllan” ett dygn först.
 • Gjorde ett större, planerat, inköp på Bodyshop. Passade på nu när det är rea.
 • Köpte blommor till mig själv.
  Hade ett presentkort som skulle gå ut den 31:a december. Det var ett Euroflorist och vi har ingen sådan blomsterhandel varken där jag bor eller i Kista centrum.
  Nu är det ju så att en av blomsteraffärerna i Sundbyberg, eller till och med två av dem, är Euroflorist. Men jag befann mig nere vid Signalfabriken och bestämde mig för att sätta mig på spårvagnen och åka till Liljeholmen. Där ligger det en blomsteraffär i rätt kedja bara några få steg från spårvagnshållplatsen.
  Jag bad om en bukett för 200 kronor, vilket var beloppet på presentkortet, och sa att jag ville ha något blått i buketten men annars fick hon fria händer. Det blev vita tulpaner med gröna kvistar och något slags blå tistelblomma.
 • Åkte hem med Tvärbanan, bytte till T-bana vid Solna centrum och släpade mig hem. Var så trött av förkylning och feber.

När jag kom hem gav jag katterna mat, matade Kingston som vill att jag passar tallriken åt honom så han kan äta i fred. Sedan gick jag och la mig några timmar.

Har stigit upp, pratat nästan tre kvart med min son i telefon och nu sitter jag här och snorar. Lyssnar på Jan Guillous nya bok, 1968. Även om jag var för ung då för att ha varit aktiv så känner jag igen så mycket från det äldre kamrater berättat. Absolut en läs-/lyssningsvärd historisk roman.

Jag har inte orkat pyssla med någon städning idag, är betydligt sämre än tidigare dagar. Låt oss hoppas att det är kulmen på förkylningen och att det vänder nu.

Jag skickar en tacksam tanke till den som gav mig blomsterchecken. Jag har inget som helst minne av från vem jag fått den. Men den hade ett ytteromslag på vilket det stod God jul och de brukar vara giltiga ett år så jag bör ha fått den förra julen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på På rymmen från idet

 1. Anne-Lie skriver:

  Hoppas din envisa förkylning har lämnat dig nu.
  Önskar dig ett Gott Nytt År!
  (Tack för din kommentar hos mig)
  Nyårshälsning från Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *