Har folk inga hem där de kan vara

Jag avskyr trängsel och brukar försöka undvika folksamlingar. Men trots det blev jag tvungen att åka och handla ingredienser till morgondagens efterrätt. Det är jag som ska göra efterrätten till nyårsmiddagen.

Jag började med att åka till Kista centrum för att hämta den franska bok, på svenska, som jag ska läsa. Sedan traskade jag runt en stund och insåg att jag inte skulle klara av resten av dagen utan att äta något. Det fick bli kaffe och en bagel.

Tog sedan bussen till Häggvik, ICA Maxi. Jag går tyvärr inte längre på Coop där efter att en personal trakasserat och hotat mig. En mycket obehaglig upplevelse.

Det var sjukt mycket folk, och då menar jag verkligen sjukt mycket, man kunde knappt ta sig fram i affären och den är ändå rätt stor. Har folk inga hem där de kan vara? Måste hela Stockholms befolkning nödvändigtvis vara på samma plats som jag? Men jag lyckades i alla fall hitta det jag skulle ha.

Naturligtvis missade jag bussen med några få meter och fick vänta på nästa. Vad jag hatar att inte ha bilen hemma! Idag fick jag dessutom veta att de nya parkeringsplatserna beräknas vara klara sommaren 2019. Jag som så mycket hoppats på hösten 2018.

När jag äntligen kom hem gjorde jag efterrätten. Den ska stå kallt ett antal timmar så det är bara bra att den gjordes idag.

Nu ska jag vila. Behöver det om jag ska orka. Är så snorig och täppt. Men imorgon är det nyårsafton.


*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Har folk inga hem där de kan vara

  1. Ingrid skriver:

    Precis så tänker jag när jag ska slå mig fram på Konsum. Sedan ICA stängde och Konsum blev ensam herre på täppan är det smock fullt av folk där och de verkar ha svårt att beräkna hur stort kundunderlaget är nu, för det kan vara slut på både det ena och det andra. Röda ljus t ex, tape till paketinslagning, gul lök mm mm.
    Hoppas att din förkylning ger med sig och att du får en trevlig nyårsafton!
    Gott Nytt År!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *