En nödvändig utflykt

Idag, på eftermiddagen, gjorde jag en utflykt. Tog först T-banan till Solna och sedan Tvärbanan till Karlsbodavägen. Anledningen var att jag inte tyckte det kändes meningsfullt att åka och hämta bilen och sedan behöva lämna den igen. Det skulle gå både fortare och smidigare att åka med kollektivtrafiken hela vägen.

Jag var lite osäker när jag klev av hur jag skulle gå, men jag frågade mig fram och det var verkligen inte långt.

Bromma blocks har alltid för mig inneburit tre saker: Coop, XXL och Zoo-affären, mest då den gamla. En gång var jag inne på Elon och köpte ett nytt filter till min köksfläkt eftersom det gamla gått sönder. Jag har överhuvudtaget aldrig tänkt på att det finns en fullgradig galleria där. Men nu kom jag ju gående från ett annat håll än när man åker bil och fick då syn på gallerian och alla affärer där. Passade på att ta mig en titt. På Hemtex hittade jag diskhanddukar med julmotiv, bra till nästa jul. Det var 50% nedsatt pris och alltså billigt.

Som alltid när jag går runt och tittar på saker började magen knorra och jag slank in på Espresso House. Hade druckit kaffe hela förmiddagen så jag köpte en varm choklad med vispgrädde och mashmallows. Till det en macka med kyckling och mozzarella.


Det var sådant där bröd som heter något jag har svårt att uttala, levain. Men jag försöker i alla fall låta bli att kalla det levang, vilket ju är en skurborste. Det är ju som ciabatta och jag måste erkänna att jag inte kan skillnaden.

Efter fikat gick jag en kortare sväng och sedan tvärs över parkeringen till Zoo. Där tog jag en sväng för att se vad de hade innan jag gick in i veterinärbutiken.


Kingston blev glad när jag kom hem och visade honom all fin, god mat jag köpt. Specialfoder för trassliga kattmagar.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *