Lycka är att vara själv med katterna

Att vara självsam och att vara ensam är långtifrån samma sak. Tyvärr har svenskan inget ord för den självvalda ensamheten, den där man njuter av sitt eget sällskap men långtifrån är en ensam människa.

Inatt drömde jag en så märklig, jag lite bisarr, dröm. Vi var ett gäng på jobbet, lite oklart vilken arbetsplats eftersom de personer som ingick i drömmen var en bandning av människor från olika tider i mitt liv.
Hursomhelst så skulle vi hyra en lägenhet, visade sig vara ett våningsplan på något sätt, och bo där i något lags halvkollektiv.

Jag hade sett ett rum, ett ganska litet med fin utsikt genom fönstret och avskilt från de mer stökiga, gemensamma, utrymmena. Men när det var dags för rumsfördelningen var alla rum upptagna och min säng, inget annat fick jag ha, placerades ute i hisshallen. Minns att det sista jag tänkte innan jag vaknade var att jag skulle köpa en skärmvägg, kanske på IKEA.

Det finns mycket som hänt de senaste dagarna som jag kan härleda till drömmen, både sådant som jag läst, upplevt och tänkt tillbaka på. Drömmar är ofta obegripliga bearbetningar av sådant som vår hjärna behöver ta hand om. Men i min verklighet, den som finns när jag vaknat, är allt som det brukar. Men inte minst media är duktiga på att stressa och skapa oro.

Jag går ut i köket, lägger upp mat åt katterna och medan Lucas knaprar torrfoder och Kingston äter vid mina fötter gör jag dagens första kopp kaffe. Jag tänker att om det inte vore för ekonomin skulle jag mycket väl kunna tänka mig att sluta jobba, man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. Men nu är det inte många dagar kvar innan det är dags igen för arbete.


*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lycka är att vara själv med katterna

  1. Ingrid skriver:

    Visst drömmer man mycket konstigt. Ibland kommer jag ihåg mina drömmar, men oftast bleknar de bort innan jag hunnit reda ut vad det handlar om.
    Ha det så gott med dina kattgossar!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *