Någon nytta måste jag ju trots allt göra

Jag behövde absolut sova hela dagen igår efter jobbet. Problemet var bara att jag sedan inte kunde sova. Därför insåg jag redan klockan 02:02 att alarmet måste stängas av och den planerade simningen ställas in. Igen.
Det är ingen mening med att inbilla mig att jag skulle orka stiga upp klockan 06 om jag somnat någon gång mellan 04 och 05.

Jag lyssnade klart på Brobyggarna, första delen i Jan Guillous 1900-talsserie, medan jag drack kaffe. Sedan gick jag äntligen och la mig, för andra gången. För att inte sova bort hela dagen satte jag alarmet på 09:00.

Efter morgonkaffet satte jag igång med att göra lite nytta:

 • Ringde några viktiga telefonsamtal
 • Betalade några senkomna räkningar
 • Tog ut hushållssopor
 • Diskade
 • Pluggade
 • Planeringsmöte i helgsmålsgruppen inför vårterminen, som är vår 20:e termin
 • Snabb shoppingtur i Kista centrum (köpte bland annat rosa tulpaner, istället för de vita jag köpte dagen före nyårsafton som jag kastade idag)
 • Långt chattsamtal med Petter
 • Pluggande
 • Mer pluggande

 

Utöver ovanstående lagade jag mat som jag åt till lunch, tittade på ett TV-program på play, läste en intressant artikel i Aftonbladet som ligger helt inom det filosofiområde vi just nu läser, den filosofiska antropologin.
Vilade middag innan jag gick på planeringsmötet. Läste ytterligare några intressanta artiklar i DN, bland annat den här som också faller inom området.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Någon nytta måste jag ju trots allt göra

 1. Ingrid skriver:

  Åh vad jag tycker att det måste vara svårt att jobba som du gör. Det måste vara jätteknepigt att få någon ordentlig sömnrutin.
  Det är tur för oss andra att det finns några som ställer upp på såna villkor. Hur skulle det annars fungera i vården?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är lite av och till hur svårt det är. Men om jag bara är ledig en eller ett par nätter blir det lite rörigt med när jag ska vara vaken och när jag ska sova. Men oftast har det inte så stor betydelse om jag vänder på dygnet eller inte. Jag är ingen morgonmänniska och det där med att jobba dagtid fungerar inte för mig. Jag är trött jämt om jag försöker, har hunnit prova det några gånger under åren.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *