Blev lite för mycket

Fredag kväll, sitter i köket med ett glas gott vin, en King´s Bay. Känns som en bra avslutning på en vecka som blivit lite för mycket.


Det var bra att jag unnade mig förra helgen som helt ledig från studier, eller nästan helt i alla fall. Jag behövde verkligen göra något annat och med facit i handen var det precis vad jag behövde. Men samtidigt har jag inte hunnit med som jag önskat.

Jag har jobbat 4 nätter, med lite blandad belastning. Den första natten var jobbig, riktigt jobbig. Jouren frågade mig varför jag valt de tre svåraste patienterna och jag svarade med ett lite nervöst skratt att vi väljer inte, vi blir tilldelade. Då sa hon att jag verkligen fått Svarte Petter. Ett lite udda sätt att uttrycka sig kanske, men ack så sant.

Resten av veckan har varit bättre, men dels har jag haft enormt mycket att läsa, dels en del privata saker att ta hand om som inverkat på min möjlighet att sova tillräckligt.
Inatt var jag helt virrig efter att bara hunnit sova några timmar innan jag var tvungen att hjälpa till med en familjeangelägenhet. Jag kunde inte hålla reda på vilken undersköterska jag samarbetade med till vilken patient mer än 10 minuter i taget. Sedan var jag tvungen att fråga igen. Snacka om att jag var trött.

Imorse när jag äntligen vakat av och skulle åka hem var det stopp i tågtrafiken. Igen! Som vanligt! Det är alltid något med de där tågen…

Jag frågade personalen hur jag skulle ta mig hem till Kista på snabbaste sättet och fick då rådet att åka till Högdalen och gå därifrån till Kista. Jag blev så perplex av det dumma svaret så jag fräste något tillbaka. Men det är väl rätt klart att man inte kan begära av SL:s personal att de ska ha koll på norr och söder och att de ska förstå att det inte är rimligt att säga åt någon att det snabbaste sättet att ta sig från A till B är att åka åt motsatta hållet och sedan gå så där 4 mil till fots. Det är inte för inte som SL, i folkmun, kallas Sveriges största skyddade verkstad. Kompetensen är oftast lika med noll eller nära noll när man frågar något.

Jag släpade mig upp till högskolan och drack kaffe och åt en macka med skagenröra. Det är ju lönedag idag och dessutom verkade det vara något slags studentpriser för det kostade inte så mycket, bara 45 kronor.

Jag satt där och höll koll på SL:s sida tills tågen kom igång igen. Då åkte jag hem. Väl hemma gick jag och la mig, skulle upp tidigt för att dels plugga dels ta emot varor av olika slag.

Jag var trött när jag gick upp, men inte lika trött som igår, då var jag nästan medvetslös efter 4 timmars sömn. Idag hann jag sova lite drygt 2 timmar.

Kursboken jag beställt från Bokus, Skrift och tradition, kom i brevlådan så jag slapp gå och hämta den.


Sedan väntade jag på ett paket med Kingstons dietfoder som skulle levereras av PostNord. Jag hade lämnat mitt telefonnummer, satt en lapp på porten och ändå så blev det fel när de kom. Men någon granne släppte in honom som tur var. Då hade han inte brytt sig om att läsa lappen jag skrivit och numret han hade var fel, det fattades en siffra. Suck!

Sedan var det leveransen från Coop.se. Den kom punktligt och utan problem. Jag kollade av att allt stämde och plockade in i skåpen. Sedan tog jag en kopp kaffe.

Medan jag väntade på mina leveranser pluggade jag och sedan efteråt också. Jag kände mig stressad. Det har varit en jobbig vecka.

Men nu känns det lugnare. Jag har tittat på veckans avsnitt  av en de TV-serie jag följer och funderar på att kanske ta ett bad och sedan sova. Det är en ny dag imorgon trots allt och jag är trött.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *