Hallonskum

Till sist insåg jag hur osunt det var att tillbringa hela dagen i sängen. Det är betydligt bättre för lungorna att mobiliseras. Alltså mobiliserade jag mig en stund.

Började med att ta ett bad. Härligt doftande hallonskumbad. Jag älskar mitt badkar och badar nästan varje dag när jag är hemma. Är jag ute och reser och råkar få ett rum med badkar går jag helt i spinn.

Klädde mig sedan och tog T-banan till Kista Centrum. Hade det varit ljust skulle jag tagit en stilla promenad i sakta mak, men jag promenerar inte när det är mörkt.

Jag hade fem saker jag skulle göra, några var att köpa och några att bara kolla på.

 • Inhandla en semla till kvällen. Det är trots allt Fettisdag idag.
 • Titta på klockor med höjdmätare.
 • Titta på, och eventuellt köpa, en speciell förpackning på Body shop. Jag såg så fina hjärtformade plåtaskar med produkter med jordgubbsdoft förra veckan.
 • Köpa en speciell hårprodukt som jag behöver.
 • Titta på träningsskor med avsikt att köpa ett par. De jag har är så tunga och får mig att tveka att ta med träningskläder för att sedan gå till gymmet ”på vägen”.

Nu gick det ju inte alldeles så där jättebra med mina planer.

 • Semlorna var slut. Överallt. Jag gick till och med in på ICA här i Husby för att se om de hade någon kvar.
 • Den enda riktiga uraffären har inga klockor med höjdmätare. De var tidigare en Stjärnurmakare, men eftersom de vill sälja smycken också får de inte längre ingå i den kedjan. Men jag blev väldigt vänligt bemött. Hon som jobbade där blev fascinerad över det där med att mäta höjd och kollade i broschyrer och skrev upp lite tips till mig. Tyckte att jag skulle kolla i Gallerian eller kanske i Solna.
 • På Body shop var alla presentförpackningar slut. Det brukar vara så här. Många av dem som rör sig i Kista är från den grupp i samhället som köper många presenter till sina flickvänner. Kanske till sina fruar också?
 • Kicks har slutat med hårprodukter och Åhléns har ju lagt ner i Kista. Det kan jag förstå, det var sällan mer än en handfull människor där inne. Någonsin. Men märkeskläder, märkessmink och märkesskor går väldigt bra i Kista. En spännande socioekonomisk paradox.
 • Kom i alla fall hem med ett par nya träningsskor. Som nästan inte väger något alls.

Jag kom på att jag nog borde äta något, något annat än kaffe och knäckebröd. Det finns väl en del alternativ, men jag fastnade för Espresso House där jag åt en kycklingsallad med något slags rökt skinka. Drack ett par glas vatten till den.
Ska försöka laga lite mat här hemma imorgon, har ju faktiskt råvaror.


Klockan var nästan 21 när jag med en snabb vända in på Pressbyrån, för att se om de hade någon semla kvar, gick till T-banan. Jag behövde bara vänta 3 minuter.

Nu är jag tillbaka hemma. I sängen. Med en kopp kaffe. Kingston ligger vid mina fötter och jag har fått rapport om att Lucas har det bra där han är. Fick till och med ett foto där han sitter lycklig på ett klätterträd. Imorgon ska jag beställa tid för snöpning åt Kingston. Har pratat med hans veterinär idag på eftermiddagen. Men då var tidsbokningen stängd.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hallonskum

 1. Ingrid skriver:

  Den där shoppingrondan var ju rena katastrofen!! Tur att du fick i dig något annat än knäckebröd och kaffe i alla fall.
  Hoppas att det går bra med snöpningen!
  Kram, Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Ja, framför allt hoppas jag att han får en tid inte alltför avlägsen. Lucas får stanna borta till det hela är gjort. Han är en känslig pojke och ska inte behöva utsättas för sexuella trakasserier.
  Shoppingrundan var i allra högsta grad en fulländad katastrof. Får hoppas på bättre tur nästa gång. Funderar på att göra ett nytt försök imorgon eller på torsdag.
  Kram

 3. Pingback: Bra att det är bättre, men bättre om det varit bra | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *