Bra att det är bättre, men bättre om det varit bra

Har börjat rehabilitera mig. Mår bättre, men inte bra. För att använda Stefan och Kristers ord: ”Det är bra att det är bättre, men det hade varit bättre om det varit bra”.

Hur som helst så bestämde jag mig för att återvända till något slags normaltillstånd, normalvardag. För att det ens ska vara möjligt behövs en del åtgärder och jag gjorde upp en lista redan innan jag skulle sova inatt.

 

 • Diska
 • Plugga 50 sidor
 • Baka matbröd
 • Plugga 50 sidor
 • Bära ut retur
 • Plugga 50 sidor
 • Snygga till i badrummet
 • Börja skriva PM/Hemtenta

 

Jag vaknade en halvtimme före alarmet skulle väcka mig. Kände mig pigg och utvilad efter 7 timmars sömn.

Började med att se till att Kingston hade det han behövde och gjorde sedan kaffe. Diskade hälften av disken och satte mig sedan och skickade sms med Allahjärtansdagshälsningar till ett knippe utvalda personer i min telefonbok, den i mobilen alltså.
Sedan gjorde jag mer kaffe och fixade 2 knäckemackor. Mycket knäckebröd blir det, men det är ingen knäckediet jag går på. Jag köper ett antal stora paket när jag storhandlar, vid vartannat lönetillfälle, och knäckebröd står sig ju till skillnad från mjukt bröd.
Medan jag åt min frukost ringde jag till Ultuna och fick en tid åt Kingston om ett par veckor. Nu är kulornas dagar räknade…

Efter en stunds pluggande diskade jag resten och bar ut till återvinningen. Tog ut en del sopor också.

Det var rätt skönt ute och jag bestämde mig för att göra en liten exkursion. Tog T-banan till Solna och spårvagnen till Sundbybergs centrum. Det finns en lite undanskymd Body shop på vägen till biblioteket och där brukar det oftast finnas det jag letar efter. Så också denna gång och jag kunde få med mig den åtrådda plåtasken jag skrev om igår samt även lite andra saker. Gläder mig lite extra åt en badgel med en doft som bara finns vissa jular och inte var i sortimentet 2017.

Jag råkade passera en affär med lampor i Sundbyberg och fick syn på en alldeles underbar bordslampa, hela lampans fot är en sittande katt. Kommer att passa perfekt i mitt vardagsrum. Normalpris 999 kronor, nu ett kampanjpris på 550 kronor.
Jag bestämde mig för att fundera en stund, men innan jag lämnade Sundbyberg fanns den i en kasse i min hand.

Jag gick förbi en klockaffär där de sålde märkesklockor av exklusivt slag. Men jag bestämde mig raskt för att avstå från att gå in och fråga efter någon klocka med höjdmätare. Inte i min slitna kappa, osminkad och trött. Jag bör nog åtminstone se ut som om jag har råd med ett armbandsur i prisklass 4-8000. De hade kanske kunnat leta fram en åt mig, men de flesta av deras klockor låg nog långt över vad en sjuksköterska ens kan drömma om. I alla fall om hen inte har en rik partner.

Var inne i en sminkaffär och frågade efter den hårvårdsprodukt jag söker och fick där veta att fabrikanten bestämt att i Sverige får endast Kicks och Åhléns sälja den.

Åkte tillbaka till Solna och fick då på Kicks veta att i stort sett alla deras butiker slutat sälja just det jag söker, men att man i Sollentuna fortfarande gör det. Suck!
Hittade någon firma på nätet som hade 6 stycken på lager så jag beställde alla. Hoppas de verkligen kommer, men jag har fått en orderbekräftelse. Ska nog ta mig en titt i Sollentuna imorgon. Idag orkar jag inte fler utflykter.

Clas Ohlson hade skickat ett sms med anledning av Alla Hjärtans Dag med 25% på en valfri vara. Jag har länge planerat att köpa en värmefilt, just den sort de har hos Classe. Den kostar normalt 499 kronor och nu fick jag ju 25% rabatt. Nu är det slutfruset i mitt hem!


Innan jag åkte hem tittade jag på semlor, men de kostade 42 kronor styck och det betalar jag inte. Hade kollat på Sju-elvan i Sundbyberg, men där var de slut. Idag också!

När jag kom hem var jag trött. Riktigt trött och gjorde kaffe. Sedan lagade jag middag. En enkel middag bestående av vita bönor i tomatsås, stekt falukorv och stekta ägg. Jag gjorde samtidigt en matlåda tills imorgon, alternativt att ta med till jobbet på fredag.


Efter maten gick jag och satte mig i sängen för att plugga ett par timmar. Skrev lite på datorn medan jag väntade på att det skulle bli ljust. Moderna lampor behöver ju en lång startsträcka för att det ska bli ordentligt ljust. Lite tröttsamt om man har bråttom. Men det hade jag inte just idag.

Pluggade, tog pauser då jag bland annat chattade med vänner och kompisar, fortsatte plugga och nu är min avsikt att fortsätta läsa tills jag gjort dagens beting. Badrum och brödbak för skjutas upp till morgondagen. Jag hade ju inte min shoppingexkursion med i ursprungsplaneringen och jag är fortfarande sjuk och orkar inte helt ännu.

 

*Bilden längst ner från pixabay,  övriga bilder är mina egna

Det här inlägget postades i 365 foton 2015, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bra att det är bättre, men bättre om det varit bra

 1. Znogge skriver:

  Skönt att det är bättre i alla fall. Alltid något 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *