Söndag på rull

När alarmet gick igång klockan 06 visste jag först inte vad det var frågan om. Jag var hur trött som helst efter gårdagen och inte blev det många timmar sömn under natten heller, fem tror jag.

Jag tog mig upp och drack kaffe. Orkade inte äta något alls, inte ens en liten bit knäckebröd.

Tog bussen till Jakobsberg och gick för att hämta bilen. Den var rejält översnöad och nedisad. Det tog en bra stund att få den i körbart skick. Tur att jag har både sätes- och rattvärme för hua vad jag frös.

Åkte och hämtade min son och sedan gav vi oss iväg mot Örebro. Det var kallt och då är ju väglaget bra. Jag gillar när det är minst 5 grader kallt så man slipper den där förädiska halkan av typen en slank man hit och än slank man dit.

Vi stannade på Cirkel K-macken som ligger mellan Mariefred och Strängnäs. Där tankade vi och köpte kaffe och varsin ostochskinktoast.

Så småningom kom vi fram till Örebro och hittade en bra parkeringsplats nära dem vi skulle hälsa på. Jag hade fikabröd med mig och de satte på kaffe. Jag lämnade över presenten till deras lille son, det var därför vi åkt dit just nu. Jag köpte kläder för ett bra tag sedan och var lite rädd att han skulle hinna växa ur dem. Men det var nog ingen fara, jag hade köp med lite marginal.

När vi druckit kaffe och pratat en stund blev det dags för oss att åka hemåt igen. Vi skulle inte stanna så länge eftersom de vi var hos skulle på ett kalas under eftermiddagen.

På vägen hem stannade vi för att äta. Det var ett gatukök som låg på en större rastplats. Man satt inomhus, men det var kallt även inne.
Jag var sugen på tunnbrödsrulle och åt en sådan med räksallad och grillad korv. Min son åt en burgare av något slag.

Sedan blev det raka spåret mot Stockholm. Vi hade åkt via Eskilstuna på vägen till Örebro och för att få lite variation åkte vi nu vägen förbi Västerås.

När vi närmade oss Stockholm insåg jag hur trött jag var, hade inte sovit mer en en natts sömn uppdelat på två. Stor skuld till J B Lund med andra ord. Efter att skjutsat min son till hans vänner i Hässelby åkte jag hem och parkerade på föreningens gästparkering. Tyckte att jag kunde kosta på mig det. Hoppas verkligen att vi får vårt nya parkeringshus klart till årsskiftet som är det ena alternativet, det andra handlar om att det blir klart först till sommaren 2019.


*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *