Två dagar i Uppsala med olika innehåll

Igår, onsdag, var det studiedag på Newmaninstitutet. Jag läser på halvfart distans och vi är på skolan ungefär en gång i månaden.

Vi hade föreläsning hela dagen om Andra Vatikankonciliet. Det var Gösta Hallonsten, professor från Lund, som kommit upp för att berätta för oss om både historien före och vilka konsekvenser, för katolska kyrkan, det ledde till. Jag som inte är katolik kan ju inte ett skvatt om detta och tyckte det var oerhört intressant. Dessutom är Gösta Hallonsten en fantastisk föreläsare.

Vi började klockan 10:00 och höll på till klockan 17:00. Tiden gick fort, vi hade naturligtvis lunchrast också, men då stannade jag kvar i klassrummet. Jag hade inhandlat en tonfiskmacka på Subway när jag passerade stationen. Ville inte gå ut eftersom det var så kallt.

Efter skolan skulle jag träffa Å och äta. Vi gick till min favoritrestaurang inne i Svava-gallerian, Forno Romano. Jag åt en pizza, en Marinara, och drack ett glas chardonnay till den. Till efterrätt lakritsglass.


Det blev inte så jättesent, men naturligtvis var pendeltåget försenat och det tog tid innan jag var hemma.

Idag, torsdag, har jag varit i Uppsala igen. I ett helt annat ärende. Det var Kingston som nu äntligen skulle kastreras.

Vi tog bussen vid 06:30-tiden och sedan pendeln från Sollentuna. Från stationen i Uppsala var det ännu en buss att åka, en fullpackad sådan. Det var en hel del trafikhinder på vägen, både för tåget och bussen och vi kom 2 minuter för sent. Men det gjorde inget.

Kingston blev inskriven och fick följa med en trevlig veterinärkandidat. Man berättade att det nog skulle bli sent innan han fick hämtas eftersom de brukade kastrera honkatterna först.

Det var sol och klarblå himmel och jag bestämde mig för att ta en promenad in till Uppsala centrum. Det är lite drygt en halv mil, kanske 6 kilometer.
Det var skönt att röra på sig, men det var kallt. Jag traskade på och när jag kom ner till Svandammen gick jag in på konditori Fågelsången för att värma mig. Där drack jag kaffe och åt en köttbullssmörgås.


Jag satt där en bra stund innan jag bestämde mig för vad jag skulle göra. Jag bestämde mig för att sätta mig i det lilla biblioteket som finns utanför cafeterian på Newman. Det är inte det riktiga biblioteket, man har ett lite större ett par våningar upp. Men i det här i källaren finns en soffa som det är skönt att sitta i och när det inte är en massa folk där kan man lägga upp benen. Vilsamt och bra. Där tillbringade jag hela eftermiddagen, hade en kursbok med mig som jag läste i. Lyssnade lite på ljudbok också.

När de ringt från Ultuna åkte jag och hämtade Kingston. Han blev glad att se mig. Vi tog sedan bussen och tåget till Helenelund. Därifrån gick vi ner till Kista och tog T-banan hem.
Vi var båda riktigt hungriga och Kingston slukade maten. Jag blev ju tvungen att tillaga min innan jag kunde äta. Stekte korv och ägg och värmde vita bönor. Egentligen hade jag velat ha något annat men att det gick fort att fixa hade högre prio.

Nu vilar vi båda två och morgon ska vi inte gå upp förrän vi vaknar av oss själva. Tur att jag har en (eller två egentligen, fast han är inte hemma just nu) katt som är lika morgontrött som jag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Två dagar i Uppsala med olika innehåll

  1. Znogge skriver:

    Duktiga föreläsare är alltid givande och jag känner väl igen namnet Hallonsten. Skönt att det gick bra med Kingston!

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som två intensiva dagar!
    Jag trodde att Kingston redan var kastrerad, men jag måste ha missuppfattat någonting. Så bra att det blev gjort nu i alla fall!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *