Sovmorgon – Listad vila

Det har varit mycket ett tag och ovanpå det har jag varit sjuk. Sjuk i flera omgångar och frågan är väl om jag är helt bra ännu. Det har varit många dagar då jag legat i sängen, läst och försökt vila. Men det är en annan sak att vila när man är sjuk än när man är någorlunda frisk. Efter två dagar med tidiga morgnar och en räcka ganska tidiga innan dess hade jag bestämt i förväg att alarmet var bannlyst på fredagen. Här skulle sovas tills jag vaknade. Naturligtvis vaknade jag ändå ganska tidigt, kanske för att jag somnade rätt tidigt på torsdagskvällen.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Jag vaknade 09:58. Kollade, som vanligt, mobilen och såg att jag fått ett mycket märkligt mail från Coop.se. Det handlade om att man gjort en ändring i min order som skulle levereras 2017-05-26. Mycket märkligt alltså.
Jag ringde dem innan jag gick upp. Det visade sig att deras server fått något slags psykbryt och skickat sådana där meddelanden till en rad kunder. Jag tackade för svaret och önskade han jag pratade med en trevlig dag och a att jag skulle återkomma i slutet av månaden. Jag brukar storhandla varannan månad vid lönedags.

Sedan gick jag upp och gjorde en kopp kaffe och la upp mat till Kingston.

 

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag gick tillbaka till sängen och tittade på Scott & Bailey, sista avsnittet för säsongen. Klappade Kingston som låg nära mig. Han gick iväg en stund men kom sedan tillbaka till sängen.

 

Vad serverades?

En stor kopp kaffe och en stor bit sockerkaka. Jag råkar ha sockerkaka över sedan förra helgen och den lär nog räcka över helgen, i synnerhet som det bara blir jag den här helgen. Förra helgen, då jag för övrigt gjorde två sockerkakor, var vi många som drack kaffe tillsammans och åt kaka.

 

Vad gjorde jag sedan?

Jag gick upp och gjorde mer kaffe. Letade fram ett recept på källarfranska som jag tänkte prova och gick sedan och la mig igen. Eller la mig är kanske mycket sagt, jag satt i sängen med en kudde bakom ryggen och laptopen i knät.

Hämtade min mest pålitliga termometer, en digital mattermometer. Den mäter med en decimal. Jag mätte temperaturen i sovrummet eftersom jag tyckte det kändes kallare än de 17,3 grader jag har i köket. Det var 16,5 grader. Inte undra på att jag behöver sova med extra kläder under täcket.

Jag tillbringade förmiddagen i sängen, med Kingston, och såg på film på playTV, drack kaffe som jag utökat till också en smörgås. Chattade lite på sociala medier och vilade inför helgen.
Filmen jag såg var den andra av två delar, den första hade jag missat och den låg inte längre kvar, Fallande legend. Trots att jag inte sett början så var den mycket bra. Spelet bakom hur en våldtäktsman med hjälp av lögner och preparerade vittnen går fri. Otäck historia, inspirerad av ett verkligt fall.

Efter halva filmen gjorde jag lunch som jag sedan åt medan jag såg klart. När jag sett klart tog jag ett varmt bad.

Efter badet var jag äntligen varm, i alla fall en stund. Bestämde mig för att baka en annan dag och istället fortsätta vila. Satte alarmet och startade ljudboken jag lyssnar på nu. Sedan la jag mig ner igen.

Till sist blev jag tvungen att gå upp och sätta lite fart. Det tog emot.

Jag lagade mat och packade matlådor att ta med till jobbet för de kommande arbetspassen. Serverade mer mat till Kingston. Packade ner de jag behövde ha med mig och satte mig ännu en stund vid datorn. Mest för att dra efter andan.

 

Köpte jag något?

Nej, inget alls.

 

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Jag hade ju planerat en dag med sovmorgon och vila så det gjorde jag nog inte. Det där bakandet var inte bestämt till en speciell dag.

 

Middag?

Det blev väl snarare en lunch med tanke på tiden. Jag åt stekta ägg, stekt falukrov och vita bönor i tomatsås. En vanligt förekommande rätt i mitt liv numera.

 

En bra sak som hände under dagen?

Den bra sak som hände var att jag äntligen fick vila ordentligt utan att vara sjuk. Kände mig nästan utvilad när jag åkte till jobbet.

 

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Tänker på hur fort en dag går och hur skönt det är att unna sig att göra ”ingenting”.

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *