Du borde prova det svarta och lite klibbiga

Jag minns att jag var väldigt nyfiken på det där svarta som kom i små lådor med genomskinligt lock. Jag tjatade på mamma att vi skulle köpa. Men det tog några år innan hon gav med sig. Jag föll direkt.

Idag fick jag syn på de där lådorna inne på ICA. Kunde bara inte låta bli att köpa med mig en ask och eftersom jag vill ha vispad grädde till så hamnade också det i min inköpsfamn. Jag hade ingen korg, jag skulle ju bara köpa lite bröd, så jag bar varorna i famnen.

Den som är från Finland vet förstås vad jag pratar om. Memma! Traditionellt serveras den med ovispad grädde och socker, men eftersom jag inte är det minsta finsk så har jag min egen variant. Vispad grädde och inget socker.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Du borde prova det svarta och lite klibbiga

 1. Ingrid skriver:

  Kusin Göran, som ju inte heller är det minsta finsk, påstår att den där Memman är god. Få se om det blir av att smaka på den någon gång.
  Vad smakar det som egentligen?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vet inte riktigt hur jag ska svara. Det har sin alldeles egna smak, lite sött. Gjort av rågmjöl, rågmalt och sirap. Men det traditionella sättet är att strö på strösocker och sedan hälla på kaffegrädde så alldeles jättesött är det väl inte. Läste på wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Memma att ett modernt sätt att äta är med vaniljglass. Du får prova!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *