Måndag, något att fira

Så var då helgen äntligen slut, en helg som inte alls var som den förra utan istället lugn och stadig. En jämn ström med patienter som gjort relativt små, akuta ingrepp. Inte för att jag vill förringa lårbensbrott, blindtarmsinflammationer och kejsarsnitt, men ur ett postoperativt omvårdnadsperspektiv är det i allmänhet enkla förlopp. Om inget oförutsett tillstöter. Det gjorde det inte för någon av dem jag vårdade från fredag till söndag. De flesta av dem stannade bara ett par timmar innan de kunde återvända till sin vårdavdelning.

I morse kunde jag stämpla ut direkt när min dagkollega kom och det gjorde att jag var hemma och redan i sängen strax före klockan 09:00. Det är en lyx att oftast bara bedja om.

Jag satte alarmet på 12:00. Snoozade några gånger och kom väl ur sängen vid 12:30-tiden. Då blev det kaffe i köket i sällskap av Kingston.

Efter kaffet pluggade jag en stund och åkte sedan till Kista centrum för att inhandla lite vardagslyx. En ledig måndag är alltid värd att fira.

Jag började med att inhandla en flaska 57 on Main, den vita varianten. Sedan gick jag till ICA för att köpa en smörgåstårta i miniformat. Men de hade inga i sitt sortiment, det var inget som såldes speciellt bra där. Istället hade de landgångar. Det funkade ju det också, även om en liten smörgåstårta hade varit att föredra eftersom den kunde delats upp i fler måltider.

Ska man nu lyxa så ska man. Passade på att ta en fika på Dunkin donuts. Medan jag fikade pratade jag i telefon med H. Hon har alltid så mycket på gång. Men vi skulle försöka ses efter påsken. Om det nu inte skulle bli så att vi sprang på varann av en slump under själva påskhelgen.

Jag tog T-banan hem och insåg att klockan var mycket när jag kom hem. Jag skulle hämtat hem Lucas på eftermiddagen, men eftersom han skulle lämnas tillbaka imorgon igen så kändes det lite onödigt. Men i helgen vill jag ha hem honom. Kingston tycker nog att det är skönt att hans glupska systerson inte är här och stjäl hans mat. Men de har ju också glädje av varann. De som passar honom tycker att han kan stanna ett tag till. Han är bra både för katt och människor.

Nu sitter jag i sängen och pluggar. Tar en paus ibland och pratar med någon i telefon. Min son har jag pratat med två gånger, min vän på Ekerö en gång och kanske blir det någon mer innan kvällen känns för sen. Sängen är en perfekt plats för att läsa, äta och umgås via internet och telekommunikation. Kingston ligger bredvid mig och spinner nöjt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag, något att fira

 1. Frudin skriver:

  Det är mysigt att du gör fint med landgång o vin och firar måndagen! Det är så vi helgjobbare får göra!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag kände att jag behövde något extra. Du vet ju också att man aldrig är riktigt ledig när man pluggar, det finns alltid något som ska läsas eller skrivas. Sen är det ju allt det där praktiska i hemmet, men det har jag helt lämnat därhän idag. Ingen lär komma och ta det jobbet ifrån mig…

 2. wiolettan skriver:

  Helmysigt verkar du ha det där i sängen. Blir nästan lite avundsjuk, men då mest på ditt härliga sällskap, kattälskare som jag är. Har haft en hel del katter i mitt liv, men har ingen för tillfället eftersom min mysing är allergisk. Ibland kommer någon av mina väninnor som har katter och det märks direkt på mysingen. I julas fick jag rå om lilla kattfröken Doris, härligt.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Tråkigt med kattallergi! Jo, vi hade det mysigt jag och Kingston. I helgen tänkte jag ta hem Lucas ett tag. Vi saknar honom, även om jag varit och hälsat på. Men de vill ju helst ha honom kvar tills jag varit på min semester. Han är till stor glädje både för kattt och människor.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *