Ledig helg

Den här helgen är jag ledig, efter att jag jobbat två helger i rad. Under veckan som var jobbade jag varannan natt eftersom jag hade en del andra kvällsaktiviteter.

Igår, fredag, började jag med att sova ut ordentligt. Jag sov till klockan 17 då jag vaknade spontant. Det är verkligen en underbar lyx att få sova utan att väckas av alarmet. Tyvärr också en sällsynt lyx.

Kvällen ägnade jag åt att ta det lugnt, trots att jag egentligen hade en massa studier jag borde gjort. Men det finns ju fler dagar, kvällar och nätter.

Jag tittade på playTV i sängen. Såg senaste avsnittet av The Sinner, en obehaglig story där man kan ana orsakssambanden men ändå inte bli förvånad om slutsatsen visar sig vara fel när sista avsnittet går om ett par veckor. Började sedan lyssna på Anna Janssons senaste om Maria Wern, Kvinnan på bänken, som nyss släppts. Sov sedan en stund med värmetäcket på mig. Det är så kallt, både ute och inomhus.
Strax före 01:30 vaknade jag och gick upp och bredde en macka och gjorde kaffe. Klockan 02 var det dags för det nya avsnittet Shetland.
Sedan släckte jag lampan, hade satt boken på 15 minuter. Men jag somnade rätt omgående. Får backa tillbaka en kvart när jag ska lyssna vidare.

Nu är det lördagsmorgon. Jag ligger i sängen med kaffe och katt. Har en hel bunt planer för dagen, men än är det vila som gäller.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ledig helg

  1. Ingrid skriver:

    Ha en riktigt fin ledig helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *