Gardinresan

Jag har bestämt mig för att ha ett draperi vid lägenhetsdörren för att slippa drag från trapphuset. Har kollat lite och hittade en lämplig gardin på IKEA som heter Mattram. Igår upptäckte jag att den var utgående ur sortimentet. Med andra ord bråttom.

Hade hoppats på att vädret skulle vara som igår med sol och klarblå himmel. Men inte då. Idag var det mulet och blåsigt. Men eftersom jag mer eller mindre bestämt mig för att promenera till IKEA Barkarby så gav jag mig av. Trots att vädret inte alls var skönt.

Jag hade trott att det skulle ta ungefär 90 minuter. Det tog 76 minuter, det finns en inbyggd funktion i min mobil som håller reda på sådant.

När jag kom fram var jag hungrig och började därför med lunch. Köttbullar med potatismos.

Efter maten tog jag en sväng på övervåningen. Hittade en perfekt garderob att ha i sovrummet i stugan. Den måste vara ny för jag har aldrig sett den tidigare och så ofta som jag ränner på IKEA så kan jag sortimentet. På saker jag är intresserad av alltså, inte hela IKEA-sortimentet. Var också och tittade på bänken jag tänkt ha i köket. Måste bara mäta så den passar. Sist jag var vid stugan gick jag inte in eftersom det var för mycket snö att röja undan.

Sedan gick jag ner till nedervåningen för att hitta gardinerna. Såg dem inte och blev tvungen att fråga. De är på extrapris, sa hon som hjälpte mig, men det visste du väl.  Nej, sa jag, men jag vet att de är på utgående. Jag kom väldigt billigt undan.

Började gå mot utgången, men var tvungen att vila på vägen ut. Låtsades prova trädgårdsmöbler. Utanför kassorna satte jag mig i en soffa och kollade på busstiderna.

När jag kom hem stoppade jag ner Kingston i hans vagn och vi gick för att hälsa på Lucas och Katten Kirk. Jag låter Lucas vara kvar som sällskap åt Katten Kirk som behöver honom. Han är dessutom både önskad och älskad av människorna där. Men vi saknar honom.

Det var ett kärt återseende mellan Kingston och Lucas. De lekte lite och jag försökte få en fin bild på dem. Men det fick jag ge upp. Men en bild blev det till slut när de klättrade upp på en hög tvätt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Gardinresan

 1. Frudin skriver:

  Ikea är alltid bra! Skönt att du fick tag i draperier. Bild? Gulligt med båda nissarna på samma bild.

 2. Znogge skriver:

  Det är alltid trevligt när man kan fynda och komma undan billigare än vad man räknat med. Bara att gratulera!

  Kram och god tisdag!

 3. wiolettan skriver:

  Så fina katterna är där på bilden. Mina älsklingsdjur.
  Roligt att hitta något till extrapris, känns lite lyxigt tycker jag.
  76 minuter det är en lång bit att gå och sedan dessutom gå inne i Ikea. Oj, så trött jag skulle ha blivit.
  Nu var det länge sedan jag var till IKEA i Barkarby, men det kanske blir av snart.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Av och till är jag på IKEA ofta. Bor relativt nära och det går buss dit. Inte hemifrån, men nere från Akalla. Speciellt på måndagsförmiddagar är det trevligt, inte så mycket folk. Under semestertid är det däremot hopplöst mycket folk alla veckodagar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *